Bas Rottier
innovatie

Op 11 juli mocht Sirris een delegatie uit Iran ontvangen die meer wilde weten over hoe kennisinstellingen als Sirris bedrijven kunnen helpen bij innovatie.

Jan Kempeneers
Bas Rottier

Op 18 en 19 september houdt machineleverancier Exmore zijn Techdays onder het motto 'Making industrial standards work'. Sirris zal ook aanwezig zijn om meer informatie te geven over de eigenschappen en het gebruik van robots.

Pieter Jan Jordaens

On 21 September the Belgian Energy Research Alliance (BERA) organizes together with IBN Offshore Energy, Tweed and VLIZ a brokerage event to connect the scientific community with experts from the offshore wind industry.

Pieter Jan Jordaens

De R&D-langetermijninitiatieven van het OWI-Lab op het Belwind offshore windmolenpark, met het oog op de monitoring van de temporele evolutie van de stijfheid van de funderingen van de offshore monopiles, zijn tijdens het Offshore Wind Energy-congres in Londen beloond met een award.

Bart Verlinden

Om het aantal marktgeoriënteerde hightech R&D projecten tussen Zweden en België te stimuleren werd het Swedish-Belgian Innovation Initiative (SBII) opgezet, waarvan ook Sirris partner is. Op 4 oktober wordt het initiatief officieel gelanceerd op het pilootevent 'Digitization of the Future Industry', dat plaatsvindt in Bluepoint Brussels.

Pieter Beyl

DiBO zocht naar energiewinsten en ecologische verbeteringen voor een lijn van industriële hogedrukreinigers. Samen met Sirris ontwikkelde de onderneming een nieuwe, meer ecologisch verantwoorde hybride hogedrukreiniger.

Fabienne Windels

Fabienne Windels

Benjamin Denayer
Peter ten Haaf

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory' in onze machinehal in Diepenbeek. Deze pilootopstelling van een productielijn combineert verschillende state-of-the-art technologieën: LBM (laser beam melting), 5-assig hogeprecisiefrezen, laserharden, oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondelaser en operatorondersteuning door een cobot. Een unicum, voor België en daarbuiten!

Rik Vanhevel

In de maakindustrie en machinebouw heerst nogal wat onduidelijkheid over de conforme beveiliging van hybride werkcellen, waarin operator en robot samenwerken. Sirris organiseert daarom op 26 september in het kader van de Normenantenne Industrie 4.0 een seminarie rond de normtechnische beveiliging van een dergelijke werkcel.