1 Miljoen Euro Club ligt wakker van internationalisering

Op 19 december 2018 verzamelden een dertigtal ondernemers zich in Mechelen voor een ontbijt. Dit op uitnodiging van Scaleup.vlaanderen voor een lerend netwerk. Al de ondernemers hadden met elkaar gemeen dat ze meer dan 1 miljoen euro aan kapitaal ophaalden of meer dan 1 miljoen aan 'recurring revenue' genereerden.

Haverwerf in Mechelen was de perfecte locatie voor dit ontbijt, het ademt ondernemerschap uit. De sfeer onder de ondernemers was ongedwongen en iedereen had de kans om ervaringen uit te wisselen. Iedereen heeft gelijkaardige uitdagingen, waardoor dit lerend netwerk zijn doel niet miste.

Internationalisering blijft een ‘hot topic’ voor groeibedrijven. Veel scale-ups staan op het punt om internationaal door te breken en zijn volop op zoek naar kennis en ervaring hierrond. De gasten die werden uitgenodigd, van BelCham, FIT, Sirris en Agoria, gaven hen interessante tips en pointers mee.

Het concept

Agoria, Sirris, VLAIO en BelCham organiseren geregeld dergelijke ontbijtsessies voor Belgische digitale scaleups die recent in één opeenvolgend jaar 1 miljoen euro ophaalden of 1 miljoen euro aan 'recurring revenue' genereerden. Doel van deze events? Binnen een gemoedelijke sfeer praten, en ervaringen uitwisselen met mede-entrepreneurs die aan het roer staan van een digitale scaleup.

Meer dan 50 bedrijven zijn sinds 2017- 2018 ingestapt en telkens nemen er gemiddeld een 30-tal CEO’s deel aan deze breakfast meetings.

De volgende meeting van de 1 Million Club vindt plaats op donderdag 27 juni.

Naast de lerende netwerken faciliteert Scaleup.vlaanderen ook zes maand durende begeleidingen voor scaleups (groeibedrijven die een digitaal product vermarkten). Voor meer informatie over Scaleup.vlaanderen kan u terecht op http://scaleup.vlaanderen.