Aantal Belgische QRM Silver-gecertificeerden breidt opnieuw uit

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 22 oktober kon nog de laatste groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: Belgian Cycling Factory, fietsfabrikant en eigenaar van Bike Valley, dat bedrijven en activiteiten die met fietsen te maken hebben bundelt.

In het voorjaar van 2021 behaalden zes cursisten uit de opleiding in Genk hun QRM Silver-certificaat. Deze certificaten werden uitgereikt bij Belgian Cycling Factory in Beringen, die fabrikant is van race- en gravelfietsen onder de merken Ridley en recent ook Eddy Merckx. Sinds de oprichting gaat de grootste Belgische fietsenfabrikant voor innovatie, in product en productie. De onderneming wil haar productie de komende jaren sterk opdrijven. Daarvoor dient de fabriek te worden vernieuwd en heringericht, met een nieuwe lakkerij, assemblage-afdeling en logistiek. Ook QRM krijgt in dit plan, dat momenteel wordt uitgewerkt, een plaats.

De namiddag startte met een uitgebreide voorstelling van het bedrijf, zijn activiteiten, de vernieuwingsplannen voor de fabriek, het proefproject en de lessen die men er al uit kunnen trekken heeft. Hierna volgde een rondleiding doorheen de bestaande productie en assemblage, de nieuwe lakkerij en afdelingen in opbouw. Vervolgens was het tijd voor een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die eerst een beeld schetste van de huidige stand van zaken en de uitdagingen waarmee Westerse producenten zich vandaag geconfronteerd zien. QRM kan hierop een antwoord bieden, maar succesvolle implementatie ervan vereist verandering en botst nog vaak met het heersende klassieke massaproductiedenken.

Het evenement werd zoals gebruikelijk afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de aanwezige geslaagde cursisten in het bijzijn van Rajan Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Twee keer per jaar organiseert Sirris samen met het QRM Institute en de medewerking van Rajan Suri de opleiding tot QRM Silver-specialist, in Gent en in Diepenbeek. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Interesse? Hou zeker onze agenda in de gaten!