Aantal QRM Silver-specialisten in België breidt verder uit

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 8 oktober kon alweer een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Labor Aiding Systems Europe (LASE) in Herk-de-Stad, totaalpartner voor automatisering in de auto-industrie.

In het voorjaar van 2021 haalden vier cursisten uit de opleiding in Diepenbeek hun QRM Silver certificaat. De certificaten werden uitgereikt bij Labor Aiding Systems Europe (LASE), dat al 20 jaar instaat voor automatiseringsprojecten voor autoconstructeurs en hun toeleveranciers, wereldwijd. De onderneming beschikt hiervoor niet alleen over de nodige kennis om productieprocessen te optimaliseren, maar ook over de machines en expertise om volledige automatiseringsprojecten van ontwerp tot implementatie uit te voeren. Het bedrijf heeft over de jaren zijn activiteiten uitgebreid en is dan ook sterk gegroeid. Om concurrentieel te blijven, is snelheid en een efficiënte aanpak een absolute must.

Het event startte met een uitgebreide voorstelling van het bedrijf, zijn activiteiten waarna een indrukwekkende rondleiding door de verschillende werkplaatsen plaatsvond.

Na de rondleiding was het tijd voor een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die de belangrijkste uitdagingen overliep, waarmee de Westerse industrie vandaag te maken krijgt: de toenemende vraag naar gecustomiseerde, high-mix-low-volume-producten, die op almaar kortere termijn en aan een competitieve prijs moeten geleverd kunnen worden. QRM kan hier een oplossing bieden, omwille van kortere doorlooptijden die kunnen gerealiseerd worden, wat just-in-time in productie mogelijk maakt. Tijdens de uitgebreide Q&A-ronde stelden de deelnemers vragen aan Rajan Suri over hun specifieke cases.

De namiddag werd traditioneel afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de geslaagde cursisten in digitale aanwezigheid van Rajan Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Op 21 oktober start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks in Diepenbeek. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Alle info vindt u in onze agenda!