Wie zijn wij?

Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: een jarenlange ervaring en brede expertise in uiteenlopende sectoren, een hightech testinfrastructuur verspreid over het land en een uitgebreid partnernetwerk. Hiermee helpen we grote en kleine spelers in de Belgische industrie om de juiste technologische keuzes te maken voor een duurzame economische groei.

Onze aanpak

Sirris is een non-profitorganisatie die vertrekt vanuit uw doelstellingen en focust op de markt en technologie van uw bedrijf. Bij elke stap van het traject krijgt u individuele ondersteuning: van idee, over prototype en piloottests tot finaal product.

Het resultaat van elke samenwerking – een innovatieve toepassing of oplossing – blijft eigendom van uw bedrijf. De ontwikkelde kennis blijft binnen het collectief centrum beschikbaar voor andere ondernemingen. Zo helpen we ook andere bedrijven  - en dus de Belgische industrie – vlotter vooruit.

Ontdek hier enkele recente projecten.

Onze experts

Sirris telt 165 ingenieurs, wetenschappers en technici met een hart voor innovatie, die klaar staan om uw bedrijf te helpen zijn uitdagingen aan te gaan. Onze experts bundelen hun multidisciplinaire knowhow om uw vragen te beantwoorden, door specifiek advies te verlenen en marktgerichte oplossingen aan te reiken. 

Ons netwerk

We beschikken over een wijd netwerk van universiteiten, onderzoekscentra, bedrijven, verenigingen en instellingen uit heel België en Europa. Met al onze partners wisselen we medewerkers, kennis en methodes uit. Via collectieve onderzoeksprojecten zoeken we naar oplossingen voor tal van technologische uitdagingen. Zo blijven we de technologische evoluties steeds een stapje voor.

Onze management structuur

Sirris in cijfers

  • Jaarlijks voeren we 3.000 industriële interventies uit bij 1.500 ondernemingen, waarvan 75% kmo's.
  • We houden bijna 5.000 klanten in portefeuille en tellen meer dan 2.500 lidbedrijven.
  • We hebben meer dan 165 experts in huis, verspreid over 8 sites in België.
  • Opgericht in 1949 door Agoria, de Federatie van de technologische industrie.

Raadpleeg voor meer informatie onze jaarverslagen.

Statuten & lidmaatschap

Sirris is een ledenorganisatie, hierbij vindt u onze statuten.

Voor meer informatie over het lidmaatschap raadpleeg volgende pagina.

Diversiteit & inclusie

Binnen Sirris promoten we een cultuur van wederzijds respect en gelijkheid, rechtvaardigheid en inclusie voor al onze werknemers, ongeacht ieders achtergrond, kenmerken, voorkeuren, … Diversiteit en inclusie laten ons toe de maatschappelijke uitdagingen en veranderende industriële behoeften van onze leden en klanten adequater aan te pakken. Zo volgen we bovendien de ontvankelijkheidscriteria van Horizon Europa met betrekking tot gendergelijkheid. Lees meer over ons engagement hier.

Gedragscode over antitrust

Sirris respecteert de wetgeving en ziet er met name op toe dat de wetgeving inzake de economische mededinging binnen de organisatie door zijn leden, klanten, leveranciers en medewerkers wordt nageleefd. Lees het volledige document hier.