Overslaan en naar de inhoud gaan

Advanced Manufacturing

Slimme & digitale fabriek

‘Smart factories’ of slimme fabrieken produceren flexibel, kostefficiënt, kwalitatief en grotendeels geautomatiseerd. Sirris helpt maakbedrijven om hun klassieke productiesystemen om te vormen tot slimme processen

B-token en Sirris stippelen efficiëntere productieflow uit

Jetonproducent B-Token uit Retie groeide explosief de voorbije jaren. De productie kon steeds moeilijker volgen, waardoor de tijdige levering soms in het gedrang kwam. Sirris-experts onderzochten waar het capaciteitsprobleem zich precies situeerde en tekenden, samen met B-token, een nieuwe productieflow uit.
Link

Fomeco introduceert LWR in buisbewerkingsproces

De Zwevegemse buisbewerker Fomeco zoekt continu naar manieren om zijn productieproces te optimaliseren. Het bedrijf vroeg zich af of bepaalde stappen – die sinds vanouds manueel werden uitgevoerd – in aanmerking kwamen voor automatisatie. Sirris hield de flow tegen het licht en onderzocht via een testopstelling of een lichtgewichtrobot het aanbrengen van markeringen kan overnemen.
Link

DiBO halveert de levertijd van trailers door QRM principes

Sinds 1978 ontwerpt en bouwt DiBO in Arendonk (Antwerpen) een waaier aan koud- en warmwaterhogedrukreinigers: van draagbare toestellen tot trailers en grote installaties. Dat doet het van oorsprong Nederlandse bedrijf ook op maat en voor diverse sectoren, van de scheepvaart over industriële reiniging tot gevelreiniging. Na een audit van Plan&Co, het innovatieproject voor kmo’s van Sirris, startte DiBO in 2015 met een nieuw optimalisatietraject. De initiële focus? De doorlooptijd van een welbepaalde trailerassemblagelijn onder handen nemen.
Link