Overslaan en naar de inhoud gaan

Materialen

Kunststoffen

Hybride kunststoffen bieden een steeds voordeliger alternatief voor traditionele materialen. De nieuwe generaties thermoplastische composieten bijvoorbeeld zijn veelbelovend op het vlak van milieuvriendelijkheid en productiviteit. Sirris ontwikkelt en integreert nieuwe procedés om deze materialen in te zetten.

Verwarmd stadionzitje: Sit&Heat heeft het bedacht, Sirris heeft het gemaakt!

Begin 2015 toen de Nederlandse KMO Sit&Heat contact opnam met Sirris om de productie van een verwarmd stadionzitje op zich te nemen, klopte het bedrijf wel degelijk aan bij de juiste deur. Enkele jaren eerder al had Sirris toepassingen ontwikkeld van licht geleidende thermoplastic materialen. In tegenstelling tot traditionele perfect isolerende plastics blijft hier de elektrische stroom circuleren. De weerstand die hij ontmoet zorgt voor het opwekken van warmte. De geknipte oplossing voor Sit&Heat.
Link

Wereldwijd succes voor de mini-omvormer van CE+T Power

In 2015 ging CE+T Power de uitdaging van Google en het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) aan om een omvormer te maken die tien keer kleiner was dan de bestaande modellen. Omvormers worden gebruikt om de energie van accu’s en zonnepanelen bruikbaar te maken door gelijkstroom in wisselstroom om te zetten. Door deze component te verkleinen hopen Google en het IEEE om hernieuwbare-energiesystemen en andere toepassingen die met behulp van accu’s werken vlotter ingang te doen vinden.
Link

Visio Ing Consult en Sirris vernieuwen kwaliteitscontrole

Visio Ing Consult uit Hannuit is gespecialiseerd in de controle, de dimensionering en de sortering van producten m.b.v. optische systemen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van ondernemingen die onderdelen in kleine en middelgrote reeksen produceren, wil het bedrijf een systeem ontwikkelen en commercialiseren waarmee batches van verschillende onderdelen volledig automatisch kunnen worden gecontroleerd. Visio Ing Consult stelde een complex bestek op en klopte aan bij Sirris voor de uitvoering.
Link