Overslaan en naar de inhoud gaan

Materialen

Miniaturisatie & Plastronics

Oplossingen bedenken waardoor de omvang en het gewicht van producten worden gereduceerd en tegelijk de functionaliteit wordt uitgebreid: dat is de doelstelling van het Small Lab van Sirris. Op het domein van plastronics bijv. worden kunststoffen en elektronica geïntegreerd in steeds kleinere en lichtere stukken.

Dunnere tv-schermen met betere prestaties: TP Vision en Sirris gaan de uitdaging aan

In het kader van het Change2Micro-project om microverwerking van kunststoffen in Vlaanderen te promoten, daagden TP Vision en zijn partners zichzelf in de zomer van 2015 uit om een aantal opto-elektronische detectiefeatures in tv’s vier keer kleiner te maken zodat ze onopvallend in een slank design kunnen worden geïntegreerd. Een werkend prototype was na amper enkele weken een feit.
Link

Sirris en Coris BioConcept koppelen biotechnologie aan microfabricage

Eind 2015 lanceerde Coris BioConcept een nieuw, volledig geautomatiseerd platform voor medische diagnose. Het is een soort draagbaar lab dat niet groter is dan een kantoor-pc. Het monster van de patiënt wordt op verschillende vloeistofchips aangebracht naargelang van de uit te voeren analyses. Om de chip voor biomedische analyse met microkanalen van een fractie van een millimeter te realiseren, deed Coris een beroep op de expertise van Sirris op het domein van microfabricage.
Link