Overslaan en naar de inhoud gaan

Mechatronica

Mechatronica 4.0

Industrie 4.0 staat voor de transitie naar een slim en flexibel productieapparaat. Dankzij integratie van ICT-technologie, elektronica en low-cost sensoren is een verregaande interactie mogelijk tussen machines, producten en hun omgeving. Sirris, Flanders Make en iMinds bundelen hun expertise om bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van geconnecteerde autonome machines.

Smarthead Innovations ontwikkelt drumvel met geprinte sensoren

Akoestische drums stemmen is een tijdrovende klus. Een digitaal drumvel, met geprinte sensoren die de trillingen registreren, kan een oplossing bieden. Maar ook tijdens het drummen zelf bewijzen de sensoren hun dienst. Ze monitoren de trillingen van het vel, slagkracht en slagpositie en kunnen zo het drummen digitaliseren. Om de haalbaarheid van een oplossing met geprinte sensoren te onderzoeken voor zijn slimme drumvel nam ontwikkelaar Smarthead Innovations Sirris in de arm.
Link

VIS-traject zet innovatievolgers op weg met nieuwe technologieën

Opensourcetechnologieën en rapid development-platformen verlagen de instapdrempel voor kleine spelers. Alleen kennen ze niet altijd het verbeterpotentieel van hun systemen of hoe ze de implementatie ervan kostenefficiënt aanpakken. Met het VIS-traject ‘Mechatronica voor innovatievolgers’ zet Sirris hen op weg.
Link

Met Mechatronica 4.0 naar intelligente zorgbedden voor Haelvoet

Haelvoet, een producent van bedden voor de zorgsector, zocht naar manieren om patiëntenzorg efficiënter te maken en tegelijk het comfort en de veiligheid te verhogen. Sirris werkte een prototype van een intelligent bed uit, op basis van sensoren, een centrale verwerkingseenheid en een softwareapplicatie. Daarmee kunnen zorginstellingen in de toekomst hun patiënten beter monitoren en de workflow automatiseren.
Link