Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaamheid

Duurzaam materiaalbeheer

Duurzame innovatie of eco-innovatie leidt tot nieuwe opportuniteiten, nieuwe waardecreatie door de marketing van nieuwe producten en nieuwe diensten of minstens tot kostenreducties dankzij een hogere procesefficiëntie. In 2016 benadrukten we de thema’s circulaire economie, het sluiten van de materiaalkringlopen en afvalpreventie en -valorisatie.  Vanuit deze thema’s worden de meest toegankelijke manieren geïdentificeerd  om waarde te capteren. Dat is waarbij Sirris bedrijven begeleidt.

LPW Corporate verlaagt milieu-impact met maximale materiaalefficiëntie

Het bedrijf LPW Corporate uit Aarschot heeft al 50 jaar ervaring in het ontwerpen en plaatsen van keramische monoblok zwembaden. Om hun milieu-impact verder te kunnen verlagen, namen het LPW-team samen met Sirris de bedrijfsprocessen onder de loep.
Link

beMatrix krijgt meer inzicht in milieu-impact van product en productie

Inzicht in het bestaande is een eerste, belangrijke stap om tot verdere verbetering en innovatie te komen, dat ondervond beMatrix op zijn weg naar de circulaire economie. Met dank aan Sirris.
Link

All Events bouwt tijdelijke accommodatie uit tot multifunctioneel concept

Het familiebedrijf All Events uit het West-Vlaamse Zedelgem verhuurt tijdelijke infrastructuursystemen voor events, zoals chalets voor kerstmarkten en overnachtingsaccommodatie voor festivals. Om internationaal te kunnen groeien diende zowel concept als product aangepast te worden.
Link