Overslaan en naar de inhoud gaan

City Co-design

Cloud-gebaseerd platform als krachtvoer voor participatieve stedelijke planning

Het Europese ITEA-project C³PO focust op het tackelen van ontwerpuitdagingen in steden via een cloud-gebaseerd collaboratief en semantisch platform voor city co-design. Het beoogt de groeiende markt van slimme steden.

 

Het platform moet het volledige stedelijke projectontwikkelingsproces omvatten, waarbij steden verschillende stakeholders - burgers, beleidsmakers, architecten, ... - bemachtigen, aanmoedigen en begeleiden bij het co-ontwikkelen van een stedelijk project. Het voorziet alle ingrediënten die nodig zijn voor een participatief stedelijk planningsproces. Het doel van het C³PO-project was niet het vervangen of veranderen van de bestaande applicaties. Het kan gezien worden als een open en generische bemiddelaar die de interactie mogelijk maakt tussen bestaande toepassingen. Zo wil het project de kapitalisatie mogelijk maken van bestaande applicaties en databronnen via de integratie van diensten of via het gebruik van de C³PO Open API.

 

Sirris nam in dit project een bepalende rol op zich bij het ontstaan van het project, de vorming van het consortium, de technische coördinatie en het projectbeheer in samenwerking met Barco. Het project werd bekroond met de ITEA Award of Excellence for Business Impact tijdens de Eureka Innovation Days in Helsinki in mei 2018.