Overslaan en naar de inhoud gaan

Security

Integratie van veiligheid en privacy in cloud-toepassingen 

Het project SeCloud streeft ernaar de aspecten security en privacy vanaf het prille concept van toepassingen in de cloud op te nemen. Hiervoor bundelen EHB, Sirris, UCL, ULB en VUB hun expertise. Uitgaande van de industriële problemen rond softwaresysteemontwikkeling aangewend in de cloud, konden de projectpartners onderzoeksbelangen in kaart brengen en bestudeerden ze het innovatiepotentieel. Om de resultaten van haar onderzoek onder de aandacht te brengen, gaat de Brusselse 'research community' een samenwerking aan met bedrijven die hun ervaringen en best practices komen voorstellen in verschillende thema's rond databeveiliging.  


In 2017 vonden het derde en vierde SeCloud Brokerage Event plaats om bedrijven en academci samen te brengen. Tijdens deze events werden opnieuw onderzoeksresultaten en best practices in een waaier van onderwerpen rond databeveiliging gepresenteerd. In het totaal waren 40 deelnemers aanwezig. 


Op 9 maart vond bovendien de JavaScript Security Workshop plaats, als onderdeel van het SeCloud-project. Op basis van hun bevindingen en ontwikkelingen konden de onderzoekers van VUB SOFT en COMO de 20 deelnemers inzicht bieden in de beveiligheidskwetsbaarheden van JavaScrips en mogelijke manieren om de code meer bestand te maken tegen dreigingen.

secloud