Overslaan en naar de inhoud gaan

Additive manufacturing

Bedrijven vandaag maken ernstige overwegingen rond de invoering van additive manufacturing op de productievloer. Naast de integratie van het AM-proces in de rest van de productieketen is ook kwaliteitsbewaking belangrijk wanneer er sprake is van een productietechnologie en niet langer van prototyping. Technologie om de kwaliteit te bewaken ontwikkelt zich in snel tempo en ook de hulpmiddelen worden matuur.

Daarom zet Sirris in op hulp aan bedrijven bij de selectie van de voor hen beste oplossing om aan kwaliteitsopvolging te doen als het gaat om AM. Zowel bewaking van kwaliteit als additive manufacturing naar de productievloer brengen, zijn dan ook twee grote thema's bij Sirris, die steunen op dieper liggende expertise om producten te construeren richting AM, materiaalonderzoek, procesoptimalisatie en post-proces-ontwikkeling.

Diverse samenwerkingen illustreren de vruchtvolle samenwerking met de industrie rond dit thema.

Thales herontwerpt en optimaliseert draagstructuren voor elektronica

Thales Alenia Space Belgium, Europees marktleider in elektronica voor satellieten en draagraketten en wereldleider in stroomvoorziening voor satellieten, ontdekte het grote technologische innovatiepotentieel van additive manufacturing  via een  grootschalig R&D-project, waarin vier demonstratoren werden ontwikkeld.

Granutools beoordeelt vloei-eigenschappen van metallische poeders

Granutools uit Awans in de provincie Luik streeft naar een beter inzicht in poeders door state-of-the-art tools voor fysieke karakterisering te leveren. De onderneming combineert decennia aan ervaring met fundamenteel onderzoek in poederkarakterisering, en kan zo een unieke set aan complementaire instrumenten leveren.