Overslaan en naar de inhoud gaan

Precision manufacturing

Precisie dankzij doorbraaktechnologieën

Nieuwe verspaningsgereedschappen, verspaningsstrategieën en bewerkingcentra zorgen niet langer voor disruptieve veranderingen, eerder voor incrementele verbeteringen. Door de evoluties in R&D te volgen kon Sirris mogelijke doorbraakinnovaties identificeren in zogenaamde geïntegreerde of ondersteunende bewerkingstechnologie.

Additive manufacturing van metallische componenten is al lang haalbaar, maar wordt zelden geïmplementeerd in de industrie. Gebrek aan integratie met klassieke bewerkingstechnologieën werd geïdentificeerd als voornaamste obstakel. Sirris ontwikkelde de 'AM Integrated Factory' als demonstratorplatform in combinatie met additieve en afnemende bewerkingtechnologie.

Cryogeen koelen voor moeilijk bewerkbare materialen

Binnen de 'ondersteunende' categorie bestaat een groot potentieel in het gebruik van cryogene koeling door gebruik van CO2 of N2. De voordelen zijn de grote koelcapaciteit en absolute reinheid, een nadeel is dat koelen een verbruiksgoed wordt. Voor moeilijk bewerkbare materialen waarin de warmte die gegenereerd wordt tijdens bewerking de levensduur van het gereedschap aantast heeft cryogeen ondersteunde technologie bewezen een doorbraak te zijn, door de levensduur en productiviteit van het gereedschap met factor 2-3 te verlengen.

Helvoet bewerkt bevroren rubber onderdelen dankzij cryogeen koelen

Cryogeen koelen is een innovatieve methode om bewerkingsprocessen af te koelen. Gassen zoals CO2 of stikstof worden onder hoge druk gebracht en hebben een superieure koelingscapaciteit over de standaard koelingsmethoden, zoals emulsie of olie. Cryogeen bewerken is niet alleen van toepassing op hitte-intensieve materialen zoals titanium en harde staalsoorten, maar ook voor zachte materialen kan het een bruikbare techniek zijn.

Sirris voerde een haalbaarheidstest uit bij de Limburgse onderneming Helvoet Pharma, toonaangevend fabrikant van farmaceutische sluitingen, om uit te zoeken of het mogelijk was vloeibaar CO2 te gebruiken om rubber ringen te bewerken in plaats van het gieten van onderdelen. Door het materiaal te bevriezen wordt het brozer en dit maakt het bewerkbaar. Deze methode neemt de nood weg om speciale matrijzen te maken die anders nodig zijn om dit materiaal te vormen.

Geïntegreerde bewerking verlaagt doorlooptijd

'Geïntegreerde' bewerkingstechnologieën kunnen gedefinieerd worden als enerzijds het naadloos connecteren van verschillende bewerkingstechnologieën en anderzijds als toepassing van een tweede bewerkingstechnologie op hetzelfde platform. In beide definities is het doel het creëren van een extreem competitief voordeel. Voor het laatste heeft Sirris geïntegreerd laserharden geïdentificeerd aangezien een degelijke doorbrekende geïntegreerde technologie in staat is de doorlooptijd terug te brengen met wel 90 procent. Als gevolg hiervan kan ook de buffervoorraad aanzienlijk kleiner.

Vandewiele onderzoekt mogelijkheden tot implementatie van laserharden

Vandewiele NV, gekend om zijn weefmachines voor tapijten en garenafhandelingssystemen, bestudeerde de mogelijke implementatie van laserharden om de kwaliteit van de machines te verhogen en de doorlooptijden te verkorten.

AM Integrated Factory

De additive manufacturing-technologie (AM), of 3D-printen, is vandaag voldoende matuur om in een productielijn te worden geïntegreerd, maar in werkelijkheid is dat nog niet het geval… Er dienen nog te veel praktische problemen te worden opgelost. Daarom heeft Sirris de ‘AM Integrated Factory’ opgericht, een pilootfabriek voor demonstraties en onderzoek, om AM-technologieën te ontwikkelen en industrialiseren in lijn met andere baanbrekende fabricagetechnologieën. doel ervan is bedrijven helpen bij de integratie van additive manufacturing-bewerkingen, met het oog op de productie van onderdelen in industriële productielijnen.

Spuitgietmatrijs vervaardigd binnen AM Integrated Factory 15 procent performanter

Tijdens een Europees onderzoeksproject werd de haalbaarheid van het gebruik van 3D-printen als basistechnologie om injectiematrijzen voor optische kunststof componenten onderzocht. De Oostenrijkse onderzoekpartners printten een grote vormholte met koelingskanalen uit roestvast staal. Op het demonstratorplatform van de AM Integrated Factory van Sirris werd de holte bewerkt tot een oppervlak met spiegelkwaliteit met behulp van de vijfassig precisiefreesmachine. De injectiematrijs werd gevalideerd in productie en de resultaten bleken zeer positief: tot 15 procent winst in productiviteit in vergelijking met bestaande matrijstechnologie.