Overslaan en naar de inhoud gaan

Technology strategy advice

Technologische en strategische innovatiebegeleiding bij digitale transformatie van Brusselse bedrijven

Sinds 2004 heeft Sirris, samen met Agoria en gesteund door Innoviris, enkele structurele initiatieven gerealiseerd, met als objectief de technologische industrie in Brussel te versterken. Deze hebben tot doel, enerzijds de ondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest professioneel te ondersteunen bij de implementatie van technologische en strategische innovatie, anderzijds een competentiecentrum voor Software Engineering & ICT in de regio uitbouwen en verankeren.

 

In de loop der jaren is de werking geëvolueerd naar een integrale benadering van innovatie, die aangepast is aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en aan zijn ondernemingen. Aan de hand van de opgebouwde, uitgebreide kennis en ervaring over de regio en haar ondernemingen werd in 2019 een volgende versie van dit ambitieuze actieprogramma uitgewerkt en goedgekeurd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Het actieplan heeft specifieke scenario’s uitgewerkt om de Brusselse bedrijven concreet te ondersteunen met hun digitale transformatie. Deze innovatieondersteuning helpt hen zowel naar het inzetten van nieuwe soorten competenties en technologie, als het vertalen naar toekomstgerichte processen, producten en businessmodellen.

 

Op vlak van digitale transformatie werden drie focusgebieden geselecteerd:

  • Ondersteuning van Brusselse ondernemingen met een digitaal businessmodel, en dit omwille van de hoge concentratie van dergelijke bedrijven binnen het gewest.
  • Ondersteuning van Brusselse digitale scaleups. 
  • Ondersteuning van bedrijven die de ambitie hebben om waarde te creëren met slimme producten.