Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitizing manufacturing

Het begrip Industrie 4.0 werd rond 2015 in Duitsland gelanceerd als toekomstvisie voor de maakindustrie tegen 2035. Vandaag is dit begrip alomtegenwoordig. Echter, als maakbedrijf is het niet eenvoudig om in deze technologische jungle de weg te vinden. Wat houdt Industrie 4.0 juist in? Welke technologieën/applicaties kunnen we nu al inzetten en wat is hiervan de meerwaarde? Als antwoord op deze en andere vragen lanceerden we verschillende collectieve initiatieven om Industrie 4.0 verstaanbaar en vooral ook toepasbaar te maken voor de maakindustrie.

Robotica voor toepassingen in procesindustrie

Het Interreg-project Smart Tooling, dat in 2016 van start ging en waarin Sirris als projectpartner betrokken was, werd in 2020 afgesloten. Binnen Smart Tooling werden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partners samengebracht om robottechnologie voor onderhoud en inspectie voor de procesindustrie te ontwikkelen. Sirris focuste in dit project op de inzetbaarheid van Industrise 4.0-technologieën in een typische onderhoudswerkplaats. Er werd hierbij onder meer gekeken naar de inzetbaarheid van collaboratieve robots en augmented reality om onderhoudstechniekers te ondersteunen bij hun taken.

Demonstratie van ontwikkelingen

Tijdens het slotevent in november 2020 konden de deelnemers virtueel kennis maken met de ontwikkelde innovaties die onderhoud, inspectie en industriële reiniging in de procesindustrie aanzienlijk effectiever en veiliger moeten maken. Sirris verleende zijn medewerking aan de ontwikkeling van smart glasses als ondersteuning van op afstand en handenvrij werken, een cobot voor repetitief, monotoon en soms ook gevaarlijke klussen in de werkplaats, en een testcobot voor de veilige lekdetectie van installaties onder gesimuleerde procesomstandigheden.

U kunt over de samenwerking en de resultaten meer lezen in volgend Techniline-artikel.

Kmo’s in grensregio stap dichter bij Industrie 4.0

De voorbije jaren werkte Sirris binnen het Interreg-project Factory 4.0 samen met verschillende partners uit Noord-Frankrijk, Wallonië en West-Vlaanderen om in de grensregio België-Frankrijk bedrijven te ondersteunen bij hun transformatie naar 'fabrieken van de toekomst'. Het project wil zo bijdragen aan de economische mutatie van het grensgebied.

Er werd een grensoverschrijdende methodiek uitgewerkt om bedrijven stapsgewijs te begeleiden bij hun transformatietraject. Deze bestond uit een verkennende scan van de huidige situatie, om de pijnpunten en opportuniteiten te identificeren, gevolgd door de uitwerking van een actieplan. Onder meer V&V Engineering doorliep een dergelijk traject.

Slimme assemblagelijn

Daarnaast werd sterk ingezet op het uitbouwen van inspirerende demonstratoren in het applicatielabo van Sirris in Kortrijk. Het paradepaardje was een slimme assemblagelijn die aantoont hoe verschillende Industrie 4.0-technologieën zinvol ingezet kunnen worden om operatoren te ondersteunen tijdens de uitvoering van hun taken: collaboratieve robots en digitale werkinstructies werden geïntegreerd in de lijn en tijdens het project werden regelmatig nieuwe technologieën geïntegreerd.

Er werden verschillende workshops en events georganiseerd om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken en vooral ook zelf aan de slag te gaan met deze technologieën. Net voor de zomerperiode werd het online eindevent georganiseerd, waaraan meer dan 140 bedrijven deelnamen.

Succesvolle integratie van Action Tracker op Industrie 4.0-assemblagelijn

Op de Factory 4.0-assemblagelijn in het labo van Sirris in Kortrijk heeft de firma OneTwo een paar experimenten uitgevoerd. De opzet van de experimenten was onderzoeken of de Action Tracker zou kunnen ingezet worden bij het registeren of starten van bepaalde acties op een productielijn van bijvoorbeeld een maakbedrijf.

Het eerste experiment bestond erin om eenvoudig en nauwkeurig de takttijden in alle cellen te registeren. Hiervoor moet de operator van elke cel altijd eerst het order waaraan hij gaat werken scannen, waarna hij een start-tijd-code en een stop-tijd-code scant. Alle registraties worden, via wifi, draadloos naar de cloud-backend van One Two gestuurd.

Een tweede experiment bestond erin om via de Action Tracker kanban-verzoeken te versturen naar het magazijn. Kanban wordt op de assemblagelijn toegepast om op een vereenvoudigde manier onderdelen aan de lijn aan te vullen. 

Het derde experiment bestond erin te onderzoeken of het mogelijk was bepaalde machineacties te starten via de Action Tracker. 

Het gebruik van de Action Tracker laat toe om allerlei acties te starten en/of te registreren via het scannen van een barcode. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het printen van labels, het starten van digitale assemblage-instructies, ... Het mooie aan de tool is dat je niet elke cel van de assemblagelijn moet uitrusten met een pc of tablet. Een soort van 'afstandsbediening' voor de assemblagelijn dus. 

Machining 4.0 helpt verspanende kmo’s innoveren volgens Industrie 4.0-visie

Innovatieve technologieën die de bedrijven sterker en competitiever maken voor de toekomst door hen te wapenen tegen nieuwe uitdagingen als kleine reeksen, complexere producten en kortere doorlooptijden kunnen ook de verspanende industrie heel wat voordelen bieden. Het Interreg-project Machining 4.0 vertaalt de brede Industrie 4.0-visie naar concrete toepassingen voor verspaning, op maat van kmo's uit de verspanende sector. Dit door ze te ondersteunen bij de integratie van die innovatieve technologieën in hun productie: collaboratieve robots, digitale productie, innovatieve processen, … In het project werken tien partners uit zeven regio’s intensief samen. De focus van het project ligt op de ontwikkeling van praktische tools, applicaties en workshops, zodat verspanende kmo’s zelf aan de slag kunnen met recente ontwikkelingen binnen Industrie 4.0.

Een voorbeeld hiervan was de workshop ‘Naar een flexibele productie - lamp van de toekomst, gemaakt in fabriek van de toekomst’ op 23 september, waarin we aan de hand van een een demolijn voor de productie van een gepersonaliseerde lamp toonden hoe productie van kleine reeksen automatiseren en digitaliseren, logistieke operaties op de werkvloer optimaliseren, digitale werkinstructies, automated guided vehicles (AGV), en geconnecteerde productiecellen intelligent inzetten, ...