Authenticatie en toestemming voor IoT-toepassingen

Om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid bij IoT-systemen te waarborgen, moeten een aantal veiligheidsaspecten in acht genomen worden met het oog op beveiliging en privacy by design. In deze tweede van een reeks van blogs gaan we dieper in op de authenticatie en toestemming voor IoT-toepassingen.

Bij het gebruik van IoT-apparaten is het belangrijk dat dit gebeurt via een beveiligd platform en in een beveiligde omgeving om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en om ongewenste gevolgen van een eventueel beveiligingslek te voorkomen. Daarom moeten organisaties die IoT-systemen aanbieden en gebruiken met de grootste zorg apparaatgegevens beschermen en veiligheidsaspecten moeten vanaf de eerste ontwerpfase geïmplementeerd worden, niet achteraf.

Sirris beschikt over uitgebreide ervaring en kennis van zaken op het vlak van IoT-veiligheid en zal in een reeks witboeken uitvoerig toelichting geven bij alle aspecten. In ons tweede witboek belichten we specifiek de authenticatie en toestemming voor IoT-toepassingen. We overlopen verschillende methodes voor authenticatie en toestemming, de bestaande standaardprotocollen voor authenticatie en toestemming, en de uitdagingen op dit vlak. Om ons tweede witboek te downloaden, kunt u zich hier aanmelden.

Authenticatie en toestemming, processen van identificatie van personen en het geven van individuele toegang tot systeemobjecten op grond van hun identiteit spelen een belangrijke rol bij het beschermen van IoT-systeemobjecten tegen aanvallen. Deze processen zorgen ervoor dat apparaten die verbonden zijn met systemen, en de daaraan gekoppelde gebruikers van toepassingen, oprecht zijn en ze voorkomen dat kwaadaardige toestellen en gebruikers knoeien met het systeem. Door hun strategisch belang is het cruciaal om op een behoorlijke manier de juiste methodes te selecteren die zijn afgestemd op de behoeften, use cases en context van de toepassing.

Wenst u meer informatie over dit thema? Sirris beschikt over uitgebreide ervaring en kennis van zaken op het vlak van IoT-veiligheid. Neem contact met ons op!