Aanbieder van innovatieplatform haalt inspiratie uit Europees project

CogniStreamer is een van de toonaangevende spelers in de markt van de software voor collaboratieve innovatie. Het biedt een softwareplatform en bijhorende begeleiding aan om innovatie procesmatig te benaderen. Zelf zag het zich voor kennis en inspiratie gesteund door het ITEA-Accelerate-project dat samen met Sirris werd opgezet en uitgevoerd.

Sinds 2008 is CogniStreamer marktleider in collaboratieve innovatiesoftware en bijbehorende diensten, met grote internationale namen onder zijn klanten. Het platform zorgt ervoor dat een onderneming de goede ideeën van medewerkers structureel ondersteunt, dat het mogelijk is het innovatieproces beter en efficiënter te beheren.

Het bedrijf investeert continu in next-gen technologie. Zo kwam het tot de conclusie dat de waarde zich niet langer situeerde in de naakte software, maar meer en meer in de innovatieve ecosystemen - communities van mensen die kennis delen, ideeën genereren en samenwerken om zo tot grootse producten en diensten te komen. Ondersteuning via sociale software technologie is hierbij essentieel. Tegenwoordig is er een groeiende nood aan versnelde innovatie en open ecosystemen voor innovatie zijn een goede manier om hiertoe te komen. Het mensenaspect is hierdoor cruciaal geworden.

Op dit punt besefte Wim Soens, Director of Innovation, Research & Development, hoe moeilijk het kon zijn als kmo te groeien en dat publieke fondsen en projectprogramma's zoals ITEA de nodige boost kunnen geven om dit te bereiken. Het bedrijf moest immers compleet nieuwe kennis opbouwen - rond semantische technologie, sociale wetenschappen, big data-analyse en ontwikkeling van algoritmen.

Meer weten? U kunt het hele verhaal hier lezen!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2016.