Additive manufacturing vanop de eerste rij

Om het project ‘Netshape van metalen producten als sleuteltechnologie voor massacustomisatie’ op een waardige manier af te sluiten, bekijken we op 12 mei de wereld van additive manufacturing van heel dichtbij. En dat doen we tijdens een bezoek aan twee hoogtechnologische bedrijven: Herstal Group en Dentsply. Die laatste is een voor de hand liggende keuze: het bedrijf werd mede door de doorgedreven implementatie van additive manufacturing Factory of the Future in 2015.

Wereldspeler van tandimplantaten
Dentsply Implants behoort tot de absolute wereldtop van tandimplantaten. Om betrouwbare en duurzame implantaatzorg op maat van elke patiënt te bieden, zet Dentsply in op digitale productie. 

Dentsply draagt innovatie hoog in het vaandel, want daarop is het succes van de onderneming gestoeld. Door te investeren in en kennis op te bouwen rond 3D-printtechnologie kon het bedrijf enkele markante verbeteringen doorvoeren:

  • Reducering van materiaalkosten met 40%
  • Daling van het afvalpercentage van 10% naar 3%
  • Stijging van volledig foutloze producties van 60% naar 90%
  • Halvering van de doorlooptijd

12 mei: lessen uit Dentsply’s successen

Op 12 mei gaat Sirris met een delegatie bedrijven op bezoek bij Dentsply en Herstal Group. Erbij zijn? Dan ontdekt u vanop de eerste rij wat technologieën zoals 3D-printing voor u kunnen betekenen.

Schrijf u in of bekijk hier alle praktische info.