APPE’s zoektocht naar de perfecte matrijscoating

De kans dat u al een product van APPE in uw handen heeft gehad, is bijzonder groot. De multinational produceert jaarlijks zo’n 17 miljard petverpakkingen voor voeding, drank, cosmetica en huishoudproducten. Kwaliteit en efficiëntie staan centraal in het spuitgietproces. En om deze troeven te verzekeren, doet het bedrijf samen met Sirris onderzoek naar speciale coatings die ontvormingsproblemen voorkomen in de spuitgietmatrijzen. 

In zijn negen Europese fabrieken produceert APPE verpakkingen voor voedings- en drankgiganten als PepsiCo, Coca-Cola, Unilever en Colgate. De fabriek in Brecht, nabij Antwerpen, levert per dag tot 700.000 eenheden af. 

Waterdichte businesscase 

“Om aan dergelijke snelheden producten van hoge kwaliteit te maken, moet het aantal storingen minimaal zijn,” legt group industrialisation manager Jan Deckers uit. “Daarom gingen we op zoek naar specifieke matrijscoatings die het uitwerpprobleem kunnen verhelpen.” 

Om budgetten vrij te maken voor dit project, was een waterdichte businesscase noodzakelijk. Sirris zorgde voor de nodige wetenschappelijke duiding opdat het senior management de case goedkeurde. 

In deze video, opgenomen tijdens de eerste roadshow van het Smart Coating Application Lab, doet Jan Deckers het belang van matrijscoatings voor APPE uit de doeken

 

(Foto: Plastipak - APPE is nu overgenomen door Plastipak)

Tags: