Basalte bekroond voor snelle groei en innovatieve, energiezuinige concepten

Op 22 oktober 2014 maakte Deloitte België de winnaars bekend van de Technology Fast50 competition. Basalte won deze wedstrijd in de categorie ‘Clean Tech & Energy’ en haalde daarnaast ook de derde plaats in de volledige wedstrijd.

De Deloitte Technology Fast50 Competition bestaat sinds vijf jaar en is een jaarlijkse selectie van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. Deze wedstrijd werd opgericht om ondernemerschap en snel groeiende technologiebedrijven in de Benelux aan te moedigen en te promoten. Dit jaar was de eerste volledig Belgische editie. De 50 genomineerde Belgische bedrijven werden onderverdeeld in vier verschillende categorieën: IT & Digital Solutions, Clean Tech & Energy, Biotech, Nanotech & Medtech en Internet, Media & Telecom.

Basalte won in de categorie ‘Clean Tech & Energy’ door hun blijvende investering in innovatieve en energiezuinige concepten. Basalte ontwerpt design producten voor domotica die het comfort in de moderne woning verhogen op een energiebewuste manier. “Onze producten zijn niet alleen voorzien van een puur en tijdloos design maar dragen ook bij tot de energie-efficiëntie van de moderne woning”, zegt Klaas Arnout, managing director van Basalte. Naast deze verdiende eerste plaats, haalde het jonge Gentse bedrijf ook nog de derde plaats in de volledige wedstrijd voor de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. Deze overwinning geeft Basalte een extra stimulans om hetzelfde innovatieve elan voort te zetten en verder te groeien als bedrijf.

Voor Sirris is Basalte geen onbekende: al jaren wordt er geregeld samengewerkt via allerhande projecten. Zo werden de domoticaproducten vroeger verspaand, maar door de groeiende vraag drong een andere productiemethode zich op. Sirris gaf advies bij de overschakeling naar kunststofinjectie, bij het ontwerp van de matrijzen en bij de materiaalkeuze.