Olivier Gramaccia

De recente editie van MEDICA, ‘s werelds grootste vakbeurs voor de medische technologiesector, overtrof de verwachtingen. Aanwezig waren ook Belgische bedrijven, die er hun innovaties toonden. We zoomen hier in op een specifieke case van een kit voor lichaamsmeting, PeriKit.

Hilde Krikor

In de industrie van de medische technologieën is tijd meer dan ooit een cruciale succesfactor geworden. De tijd tussen het eerste idee en de uiteindelijke go-to-market wordt steeds korter. Daarnaast wordt de gezondheidszorg ook steeds technischer. Om een antwoord te bieden aan die twee tendensen stelt Sirris haar technologische expertise - aangepast aan de medische sector - ter beschikking.

Patrick Cosemans

Innovaties in medische instrumenten en hulpmiddelen zijn een drijvende kracht achter de steeds beter wordende gezondheidszorg. Een interessante winstmarge in deze sector is een stimulerende factor. Wat al deze instrumenten gemeen hebben, is dat het oppervlak in contact komt met de patient en moet voldoen aan zeer specifieke eigenschappen onder strenge kwaliteitsvoorwaarden. Zorvuldig gekozen coatings bieden in vele gevallen een oplossing die een medische toepassing mogelijk maakt.

Hilde Krikor
Olivier Gramaccia

Meer weten over de laatste kruisbestuivingen in innovatie? Kom naar de 'Life-on-Chip Conference - Enabling personalized medicine through cross-over innovation' op 20 en 21 februari. Doel van de conferentie is het versnellen van het innovatieproces naar nieuwe oplossingen in gezondheidszorg door internationale spelers in discipline-overschrijdende domeinen bij elkaar te brengen, hen te helpen en stimuleren zaken te doen en nieuwe partnerschappen op te zetten voor samenwerkingsprojecten in R&D.

Mathias Verbeke
Buvana Lefevre

Met een nieuwe AI-gebaseerde technologie kunnen rechtstreeks bloeddrukmetingen worden verricht via PPG-signalen in vingers, polsen of bovenarmen.

Thierry Dormal

Het project Bio-Manufacturing dat Sirris coördineert, is door het Waals Gewest geselecteerd voor deelname aan de RegioStars Awards waarbij de beste Europese regionale projecten worden bekroond.

Denis Vandormael
Hilde Krikor

De conferentie Life-on-Chip, die in Leuven op 22 februari plaatsvond, had als doel het innovatieproces naar nieuwe zorgoplossingen te versnellen. De focus lag op het potentieel van de kruisbestuiving tussen een aantal geavanceerde technologieën, waaronder microfluïdica; het onderwerp werd besproken door de experts van het Micro Lab en de Product Development Hub van Sirris.

Gregory Nolens

Sirris is taking part in a seminar on biomedical engineering and is taking this opportunity to present the contributions of additive manufacturing techniques.

Carsten Engel

Op 12 mei 2014 kan u tijdens het TEDx-event in Luik een van onze biomedical engineers aan het woord horen. Carsten Engel is een van de twintig experten die u een volledige dag hun boeiende cases en verhalen uit de doeken zullen doen.De allereerste editie van TEDxLuik draait rond het thema ‘rebirth’, geïnspireerd op de bruisende stad waarin de TED-talk plaatsvindt. Sirris-onderzoeker Carsten Engel zal het hebben over tot de verbeelding sprekende toepassingen van 3D-printingtechnologie in de biomedische sector.“Additive manufacturing of 3D-printing biedt artsen al ongelofelijke