Brede waaier aan oppervlakken en materialen textureren met nieuwe lasertechnologie

De komst van de femtoseconde-laser bij Sirris opent de deur naar functionaliteiten toevoegen aan materialen die voorheen moeilijk tot niet te bewerken waren met een laser. Testen bevestigen dit alvast.

Recent is in onze afdeling Precision Manufacturing een nieuwe lasertextureermachine in gebruik genomen. Deze machine, die gebruik maakt van een femtoseconde-laser kan oppervlakken structureren en zodoende extra, unieke functionaliteiten meegeven. Denk maar aan waterafstotendheid, verlaagde of verhoogde wrijvingscoëfficiënten, antibacteriële eigenschappen of optische effecten, om slechts enkele mogelijkheden te noemen.

'Cold laser machining'

Een van de specifieke voordelen van een femtoseconde-laser is dat deze geen warmte introduceert in het materiaal en aan 'cold laser machining' doet. Het materiaal verdampt in essentie, zonder enige vorm van smelt, en dit dankzij de pulsduur die korter is dan de tijd die nodig is voor warmte om zich voort te planten (+/- 250 fs). Dit opent de deur naar het bewerken van materialen die met nano- en microseconde-lasers bijzonder moeilijk te bewerken waren. Denk maar aan kunststoffen en rubbers, maar ook geavanceerde keramieken met extreme hardheden en smeltpunten van boven de 2.000 °C horen hierbij. Ook is het, dankzij de zeer hoge vermogensdichtheid in focus, mogelijk om materialen die normaal transparant zijn voor de golflengte van het laserlicht, toch succesvol te bewerken. Denk hierbij aan verschillende soorten glas, zoals Silica en Zerodur.

Succesvolle testen

Recent hebben we testen gedaan op plastics (PP, PE, PA-6), rubbers, glas, allerhande ferro- en non-ferro-metalen, maar ook op geavanceerde keramische materialen, zoals bijvoorbeeld WC, SiC en Si3N4-TiN. De materialen blijken goed te textureren met deze laser. Dit laat toe om ook in deze materialen functionaliteiten aan te brengen die voorheen niet mogelijk waren.


Microstructuur in wolfraamcarbide (zonder binder), textuurdiepte 60 µm, HV10 = 2650 kg/mm2 en smeltpunt 2.870 °C.

Wilt u meer weten over deze technologie of heeft u een interessante case die wij voor u kunnen uitwerken? Neem zeker contact met ons op!

Tags: