Cloud computing als opportuniteit voor de Belgische retailsector

De retailsector volgt de evolutie van internet al jaren op de voet. E-commerce heeft ondertussen voor vele bedrijven geen geheimen meer en ook cloud computing komt in the picture. Cloud computing kan retailers helpen het verschil te maken met de concurrentie. Daarom organiseren Comeos en Agoria op 20 april een exclusief seminarie met cases en gerenommeerde cloud computing-experts, waaronder Nick Boucart van Sirris.

Internet biedt in de vorm van cloud computing steeds nieuwe uitdagingen voor bestaande retailers. Nieuwe concurrenten kunnen nu nog sneller opduiken uit het niets met een concurrentieel aanbod en de nood om klanten nog beter te bedienen is nu meer dan ooit acuut geworden. Daarom beginnen steeds meer retailers de voordelen van cloud computing voor hun business van naderbij te onderzoeken. Cloud computing kan retailers inderdaad helpen het verschil te maken met de concurrentie. Enkele typische voordelen zijn:

  • weinig tot geen kapitaalinvesteringen vereist
  • variabele prijsmodellen gebaseerd op werkelijk verbruik (betalen per transactie)
  • snelle aanschaf en implementatie
  • lage operationele kosten
  • innovatieve Multi-channel concepten voor o.a. klantenbinding

Tijdens een exclusief seminarie op 20 april zullen Comeos en Agoria alle actoren uit de retailsector laten kennismaken met gerenommeerde cloud computing-experts en -cases uit binnen- en buitenland. U verneemt er hoe de retailsector dankzij ‘cloud computing’ bedreigingen kan ombuigen tot kansen. Sprekers zijn Nick Boucart (Sirris), Bernard Sauvage (Generix Group France), Peter De Ranter (Prosteps), Vincent Malarme (IBM Benelux), Kim Severy (Mamzel) en Bart Meert (Agoria ICT).

Het programma, alle praktische info en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van Agoria.