Coris BioConcept koppelt biotechnologie aan microfabricage

Het Naamse Coris BioConcept heeft een nieuw, volledig geautomatiseerd platform voor medische diagnose gelanceerd. Dit soort van draagbaar lab is niet groter dan een kantoor-pc en kan stalen aangebracht op vloeistofchips analyseren. Om de chip voor biomedische analyse met microkanalen van een fractie van een millimeter te realiseren, deed het bedrijf een beroep op de expertise van het SMALL-Lab.

Coris BioConcept ontwerpt, produceert en commercialiseert diagnosekits om snel verschillende gastro-intestinale en ademhalingsaandoeningen op te sporen. De kmo met vestiging in Gembloers heeft in twintig jaar tijd ruim dertig tests ontwikkeld. Haar producten worden gebruikt door zorgprofessionals in meer dan zestig landen. 

Coris BioConcept heeft zijn nieuwe diagnoseplatform ontwikkeld om op basis van één monster verschillende parameters tegelijk te identificeren in extreem gecontroleerde omstandigheden. Het te analyseren monster wordt daarvoor op een microvloeistofchip (lab-on-chip) aangebracht. Om die chip te realiseren, deed de onderneming een beroep op Sirris en zijn expertise op het domein van microfabricage (SMALL-Lab).

Sirris heeft meegewerkt aan de realisatie van prototypes van de vloeistofchip en vervolgens aan de proefserie om het systeem te testen en te valideren. Met het oog daarop heeft het Small Lab van Sirris een matrijs gemaakt waarvan de specificaties nooit eerder bij Sirris waren gehaald.

Meer weten over deze samenwerking met SMALL-Lab? Lees verder in de referentiesectie op onze website!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2015.