Hoe kunnen innovaties het innovatievermogen van onze maakindustrie versterken?

Het jaarlijkse congres van CECE (Committee for European Construction Equipment), waarvan Agoria medeorganisator is, vindt op 16 en 17 oktober plaats in Antwerpen. Het centrale thema dit jaar is 'Hoe mijn bedrijf in een snel veranderende omgeving wendbaarder maken'. Een van de breakout-sessies, waaraan Sirris meewerkt, draait rond innovaties die het concurrentievermogen van onze maakindustrie kunnen versterken. 

Ondanks positieve signalen in 2014 blijft de bouwmachine-industrie in Europa voor grote uitdagingen staan, waaronder schuldenproblemen,hoge arbeidskosten, snel veranderende producten en de scherpe concurrentie van buiten Europa. Bedrijven moeten innovatief uit de hoek komen op het vlak van marketing, productieprocessen en productontwerp. Het congres wil vertegenwoordigers van bedrijven nieuwe inzichten bieden door de best practices in de sector en in andere bedrijfstakken te delen. 

CECE heeft een panel van topsprekers uitgenodigd met CEO’s van bedrijven zoals Volvo, Caterpillar, Bosch Rexroth en JLG die ‘agility’ en veranderende modellen vanuit verschillende standpunten zullen belichten. Aspecten die zullen worden behandeld, hebbent betrekking op innovatie in productieprocessen en ‘smart factories’, en hoe andere sectoren er dankzij technologie in geslaagd zijn om samen te werken op het vlak van productie, ontwerp, financiën en verkoop. Er zal ook onder meer worden gefocust op innovatie in productontwerp en de behoeften van klanten. 

De eerste breakout-sessie gaat over hoe innovaties als additive manufacturing en Cyber Physical Systems het concurrentievermogen van onze maakindustrie kunnen versterken en het potentieel hebben om de maakindustrie grondig en duurzaam te veranderen. Vandaag zijn deze technologieën immers rijp om in de productie te worden toegepast. Deelnemers zijn vertegenwoordigers van Caterpillar Inc,  het German Research Center for Artificial Intelligence,  het Fraunhofer IPT en Jan Geeraert, Business Unit Manager Advanced Manufacturing bij Sirris en expert voor Made Different

Het CECE-congres 2014 vindt plaats op 16 en 17 oktober in het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen.

Meer info en het programma vindt u hier.

Registreren kan via http://www.cece-congress.eu/