Lichtere tanks uit composiet voor Eloy Water

Op verzoek van Eloy Water ontwikkelde Sirris nieuwe tanks voor zuiveringsunits in composiet, als aanvulling op het gamma traditionele betontanks. Het doel van de Belgische waterzuiveringsspecialist is om betrouwbare en betaalbare units aan te bieden die gemakkelijker kunnen worden geproduceerd, opgeslagen, behandeld en geïnstalleerd.

Ieder jaar produceert, transporteert en installeert het in Sprimont gevestigde Eloy Water duizenden units om het afvalwater van individuele huizen of woonwijken te zuiveren. Iedere unit bestaat uit een betonnen tank die tot 20.000 liter kan bevatten. Om de handling van die tanks te vergemakkelijken, heeft Eloy Water zijn gamma betontanks uitgebreid met een lichtere en moduleerbare reeks in composiet. De onderneming deed een beroep op Sirris om een tank in thermohardend composietmateriaal te ontwerpen die beantwoordt aan dezelfde eisen als de traditionele betonnen tanks. De bodem en het deksel van de tanks moesten uitwisselbaar zijn onder alle modellen van het gamma. De tanks moesten bovendien stapelbaar zijn om de opslag en het transport te vergemakkelijken.

Sirris putte uit haar ervaring en expertise op het domein van composieten om alle elementen van de tank te ontwerpen en te dimensioneren op basis van de gestelde eisen.

Wat we precies deden? Dat kunt u lezen in onze referentiesectie op de website!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2015.