Meer dan 100 miljoen octrooidocumenten in Espacenet

Espacenet, de gratis zoekmachine in meer dan 100 miljoen octrooidocumenten van over de hele wereld, komt in 2018 met nog meer functionaliteiten. 

Espacenet is de meeste uitgebreide gratis zoekmachine voor octrooien van over de hele wereld. In 2017 oversteeg de database om in te kijken reeds 100 miljoen octrooidocumenten. Dat is vijfmaal meer dan bij de start, minder dan 20 jaar geleden.  

In 2018 lanceren zij een nieuwe interface die het opzoeken aanzienlijk zal verbeteren en die de gebruikers beter zal begeleiden. Een eenvoudig zoekvenster zal dan snel uitsluitsel geven of de gekozen sleutelwoorden voldoende accuraat zijn. Aansluitend zal men de zoekopdrachten kunnen verfijnen met vergelijkingen in de geselecteerde velden. De gebruiker krijgt keuze uit heel veel filters. Nieuwe visualiseringsfuncties zullen toelaten de resultaten van de opzoeking te valideren. 

De weergave van de resultaten zal veel beter zijn, alsook de leesbaarheid en de vele exportmogelijkheden.
De schermweergavekwaliteit zal automatisch aangepast zijn aan de grootte van het gebruikte scherm.
 

Espacenet laat reeds opzoekingen toe in integrale tekst in het Duits, Frans en Engels. Andere talen zullen binnenkort volgen. Opzoekingen in alle teksten zijn mogelijk met Engelse sleutelwoorden.
Later voorziet Espacenet ook opzoekingen te integreren via chemische structuren of via semantisch zoeken. 

De rijkdom aan functionaliteiten en data van Espacenet is heel sterk gegroeid en is de moeite waard om in de ruimst mogelijke zin te gebruiken. Opgepast: de tool maakt van de gebruiker geen expert. In bepaalde gevallen loont het om een beroep te doen op de specialisten van Sirris die ervaring hebben met zoekopdrachten in octrooien.

Bronnen 


Klik hier voor meer informatie over de IP-diensten van Sirris.