Op weg met SaaS tijdens onze praktijkgerichte infosessies!

Wilt u starten met de ontwikkeling van Software as a Service, kortweg SaaS? Gelijk hebt u, want software die als een dienst wordt aangeboden is aan een steile opmars bezig. Om u verder te helpen bij uw eerste stappen, organiseren we in het najaar praktijkgerichte infosessies.

Bedrijven gaan steeds meer op zoek naar makkelijk te gebruiken softwareoplossingen, die liefst direct en overal inzetbaar zijn. En dat tegen een aantrekkelijke prijs. Volgens IDC, één van de grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld, wordt zelfs ruim 90% van de nieuw ontwikkelde software wereldwijd gebouwd met data-opslag in de cloud en SaaS in het achterhoofd. Ook in België springen veel technologiestart-ups op deze trein, zoals Showpad, Teamleader of Metrilio.

Uw eigen SaaS-model opzetten

IT-bedrijven kunnen op onze hulp rekenen om een SaaS-model succesvol uit te rollen of om ernaar over te schakelen. De nodige expertise deden we daarvoor de voorbije jaren op tijdens tal van R&D-projecten. Zoals OpenSaas, waarbij we innovatieve ontwikkelingsmethodes voor SaaS uitwerkten. Of Nebucom, een gezamenlijk project van Agoria, iMinds en LSEC waarmee we SaaS-ontwikkelaars ondersteunen.

Concrete vragen beantwoord

Heel wat ontwikkelaars die met SaaS willen starten, hebben dezelfde vragen:

  • Welke infrastructuur gebruiken we best?
  • Welke onderdelen van onze applicaties bouwen we zelf? En wanneer doen we beter een beroep op externe partijen?
  • Hoe stellen we een betaalmodel op?
  • Hoe houden we rekening met de steeds strengere security- en privacyvereisten?

Op deze en andere praktische vragen geven we u een helder antwoord tijdens een reeks infosessies. Telkens nemen we één specifiek SaaS-thema onder de loep, zoals de security voor SaaS-bedrijven, een introductie tot DevOps (nieuwe trend waarbij hetzelfde team instaat voor de ontwikkeling en het beheer van software), cloudinfrastructuur en subscription billing.

Elke sessie vertrekt vanuit de praktijk, met demo-applicaties en relevante voorbeelden. Zodat u echt verder geholpen bent. 

Met welke vragen zit ú?

Om onze sessies nog beter af te stemmen op uw concrete noden, nodigen we u graag uit om deel te nemen aan onze korte poll. Dit neemt slechts vijf minuten in beslag. Alvast bedankt voor uw input!

Neem deel aan onze poll

(Bron foto bovenaan: https://unsplash.com)

Tags: