Pascal Pollet

Het wereldrecord voor het ontwikkelen van een vaccin stond tot voor kort op het bofvaccin dat in vier jaar werd ontwikkeld. Ondertussen weten we dat het veel sneller kan. Half januari 2020 startte BioNtech met het project 'Lightspeed'. Dit project resulteerde in het eerste coronavaccin dat begin december 2020 een goedkeuring kreeg. Hoe heeft men dit klaar gespeeld en wat kunnen bedrijven uit de industrie hieruit leren?

Pascal Pollet

In het voorjaar start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks over quick response manufacturing (QRM). Deze opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen.

Pascal Pollet

De Meyer NV is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, onderhouden en repareren van mechanische constructies en machines. Het familiebedrijf bedient zeer uiteenlopende markten in hun al even diverse projecten. Het bedrijf kent al enkele jaren een sterke groei en wil de doorlooptijden voor het steeds stijgende aantal projecten verkorten.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 22 oktober kon nog de laatste groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: Belgian Cycling Factory, fietsfabrikant en eigenaar van Bike Valley, dat bedrijven en activiteiten die met fietsen te maken hebben bundelt.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 18 oktober kon nog een groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond zoals gewoonlijk plaats bij een van de deelnemers: we waren te gast bij Motoren Francoys, een afdeling van de Rotating Company in Melle die gespecialiseerd is in revisie, servicing en verkoop van elektrische aandrijvingen.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 8 oktober kon alweer een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Labor Aiding Systems Europe (LASE) in Herk-de-Stad, totaalpartner voor automatisering in de auto-industrie.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat, maar op 29 september kon een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. Ook nu vond de uitreiking plaats bij een van de deelnemers: we waren deze keer te gast bij Constructiewerkhuizen De Meyer, 'Masters in Mechanics', in Temse.

Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 7 tot 11 maart 2022 een intensieve vijfdaagse training voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiestrategie te verbeteren.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen van vorig jaar wat langer wachten op hun certificaat, maar op 15 september was het dan eindelijk zo ver: de eerste nieuwe lichting kon haar verdiende certificaat van een met vrucht beëindigde opleiding in ontvangst nemen. Zoals ondertussen traditie is, vond de ceremonie plaats bij een van de deelnemers en dat was voor de gelegenheid bij Samsonite Europe NV, wereldleider in reisproducten.

Pascal Pollet

Group Nivelles NV, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in badkamers en afvoersystemen, verdeelt zijn producten zowel in België als internationaal, en werkt voortdurend aan zijn groei en de verbetering van zijn processen en producten. Het bedrijf had gemerkt dat de doorlooptijd voor nieuwe maatwerkbestellingen te lang was en wilde deze verkorten.