RapidPro 2016 met congres, 'van design tot manufacturing'

Op 1, 2 en 3 maart vindt RapidPro 2016 plaats in het Nederlandse Veldhoven. De hele keten van ontwerp tot manufacturing is hier vertegenwoordigd. Vooraanstaande organisaties en sprekers zullen aanwezig zijn om de laatste innovaties uit het vakgebied te presenteren. Ook Sirris is erbij met een stand en brengt twee lezingen.

RapidPro is uitgegroeid tot de belangrijkste beurs in de Benelux rond prototyping, (low-volume) productie en productontwikkeling. Een belangrijke techniek voor prototyping en productie die op RapidPro aan bod komt, is 3D-printen, maar ook allerlei andere technieken zullen uitgebreid vertegenwoordigd zijn.

Het event bestaat uit twee delen:

De industrie zal haar hart kunnen ophalen op RapidPro Industrial. Op deze combinatie van beurs en congres met sprekers uit binnen- en buitenland kan de bezoeker terecht voor state-of-the-art kennis of hij kan er onderzoek doen voor een investering. De exposanten staan voor een totaalaanbod van hoogwaardige apparatuur, grondstoffen, software en diensten. Zo zijn er industriële additive-manufacturing-machines en  professionele apparatuur voor scannen, meten en digitaliseren.  Zowel metaal, kunststof als technisch keramiek worden hierbij belicht. Productontwikkelaars en hightech dienstverleners bieden hun diensten in product- en prototypeontwikkeling aan. De verschillende kennisinstellingen presenteren hun ontwikkelingen, waaronder ook Sirris (standnummer: 44).

Centraal thema bij Sirris is 'design for AM', het resultaat van de vele gesprekken met de industrie, waaruit immers telkens weer gebleken is dat daar het beginpunt ligt. Op de stand zullen een aantal voorbeelden te zien zijn van onze laatste 'designs for AM' en beide lezingen gaan ook over het onderwerp. Op 2 maart verzorgt Simon Vermeir, Engineer Additive Manufacturing bij Sirris de presentatie 'Topologisch optimaliseren: bevindingen uit de praktijk'; op 3 maart is het de beurt aan Stijn Lambrechts, Business Development en Innovatie bij  Sirris, die meer zal vertellen over design for additive manufacturing.

Professionele thuisgebruikers zoals (industriële) ontwerpers of jonge ondernemers zijn op RapidPro Professional aan het juiste adres. Op deze beursvloer zijn diverse leveranciers te vinden van 3D-printers, materialen en software, toegespitst op deze gebruikers. Om de doelgroep verder te helpen met 3D-printen zijn er ook lezingen en workshops voorzien.

Het programma en alle nodige praktische info vindt u op de website van het event.