Sirris’ Precision Manufacturing Lab zet nieuwe technologie in de kijker

Dankzij precisieproductie kunnen maakbedrijven hoogwaardige producten vervaardigen en zo hun concurrentiepositie verstevigen. In Diepenbeek investeerde Sirris in state-of-the-art infrastructuur, met de nieuwste technologieën. Om bedrijven een idee te geven hoe ver de mogelijkheden vandaag reiken, opent het lab op 30 september de deuren, ook voor u. 

Precisieproductie in de maak

Innovatieve producteigenschappen en strenge eisen op performantievlak vergen steeds nauwkeurigere onderdelen. Omdat methoden zoals het klassieke ovenharden tijdrovend zijn en tot onnauwkeurigheden leiden, winnen geavanceerde materialen en precisieproductietechnologieën aan belang. Bovendien moeten bedrijven kostenefficiënt innoveren, willen ze competitief blijven. 

Meer weten? In zes whitepapers snijdt Sirris de belangrijkste domeinen van precisieproductie aan. Hier kunt u de reeks gratis downloaden

Investeren in infrastructuur

Bedrijven met vragen over precisieproductie zijn bij Sirris aan het juiste adres. Als technologiecentrum beschikt het niet alleen over de nodige knowhow, maar ook over up-to-date infrastructuur. In Diepenbeek investeerde Sirris in een volledig klimaatgeregelde precisieproductiecel, waar de nieuwste metaalbewerkingstechnologieën gebruikt worden. 

Geïntegreerd laserharden

Precisiebewerken op 5-assige machines biedt vele mogelijkheden. Maar in het lab focust Sirris ook op het cryogeen bewerken van geavanceerde materialen en geïntegreerd laserharden (waarbij componenten na de freesoperatie meteen gehard worden). Op die manier wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort. Zo kan het lab uitpakken met hightech apparatuur om relatief grote componenten – tot 300 x 300 x 300 mm – snel en in één keer te bewerken tot op een micron nauwkeurig. 

Op ontdekking?

Meer weten over precisieproductietechnologieën? Op 30 september vindt u het antwoord op uw vragen in ons nieuw lab. Programma, praktische info en registratieformulier vindt u in onze agenda

Bovendien kunt u uw bezoek aan het gloednieuw Precision Manufacturing Lab perfect combineren met Sirris’ vijfde Smart Coating Roadshow, die op diezelfde dag in Diepenbeek plaatsvindt. Programma en praktische info over deze Smart Coating Roadshow vindt u hier. 

Tags: