Software-experts met zin voor digitale innovatie gezocht!

De impact van digitalisering bij innovatie, zowel in product, productie als de organisatie van processen, is groot. Deze impact blijft bovendien groeien, in de industrie en dus ook in onze dienstverlening. Daarom is Sirris op zoek naar versterking voor haar expertise in digitale innovatie. 

De digitale transformatie zet zich door. Steeds meer bedrijven beginnen eraan en kunnen hierbij hulp gebruiken. Wie de digitalisering slim inzet, beschikt immers over heel wat mogelijkheden om efficiënter te werken en meerwaarde te scheppen voor de klant en zo zijn competitiviteit te versterken. Digitale technologieën maken ook nieuwe toepassingen en businessmodellen mogelijk. Maar de praktijk is vaak anders dan de theorie. Daarom kunnen bedrijven bij hun digitale transitie rekenen op Sirris. Om dit stijgende aantal bedrijven te kunnen blijven helpen de digitale technologieën te gebruiken en introduceren, breiden we ons team uit: we zijn op zoek naar een senior smart digital product expert en een software engineering expert, beide in een dynamische, collaboratieve en internationale omgeving in Luik (hoofdlocatie) en in Brussel. 

Onze nieuwe senior smart digital product expert zal Belgische - voornamelijk Waalse - bedrijven bijstaan in hun digitale transitie door hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van slimme digitale producten en de start en uitvoering van nieuwe innovatieprojecten. De persoon die we zoeken, heeft een universitair diploma op zak, een passie voor software en draagt hardware - zoals mechatronica, materialen, productontwikkeling - een warm hart toe. Naast een grondige technische kennis (cloud, IoT en security) is ervaring in technische sales, software engineering en het opzetten en beheren van multidisciplinaire projecten een must. 

De software engineering expert die we zoeken helpt softwarebedrijven innoveren. Dit door deze bedrijven advies te geven, zodat ze beter bestand zijn tegen inbreuken op de beveiliging, nieuwe innovaties te starten en bij te dragen bij de opbouw en uitvoering van projecten, het ontwikkelen van prototypes en de opvolging van de ontwikkelingen in een op beveiliging gerichte sector. De kandidaat voor deze vacature heeft een masterdiploma in computerwetenschappen, softwareontwikkeling of aanverwant en een passie voor softwareontwikkeling, beveiliging en technologische ontwikkelingen als de cloud en IoT. We verwachten bewezen ervaring met softwareontwikkeling en programmeren en graag ook in onderzoek of innovatie in een academische of industriële context. 

Wat mag u van ons verwachten? Naast een schat aan ervaring door mee te werken aan topprojecten in een unieke, innovatieve omgeving met grote internationale bedrijven, kmo’s en startups, kunt u rekenen op een aantrekkelijke werkomgeving en dito verloning, helemaal in de lijn van de job en uw ervaring.

Meer over beide functies leest u hier.