Spijker uw praktijkkennis van composieten bij tijdens hands-on sessies

Naast de masterclasses, die doorgaans eerder theoretisch dan praktisch ingericht zijn, organiseert het SLC-Lab nu ook enkele hands-on sessies, waarin de theorie in de praktijk gebracht wordt. Binnenkort vinden twee sessies plaats, rond handlamineren en mallenbouw, en rond vacuüminfusie en prepreg lay-up. 

Aansluitend op de laatste masterclass ‘robust processing’ en eveneens in het kader van het CompositeBoost-project, organiseert het SLC-Lab twee hands-on sessies rond processing van composieten.  

Prille beginner of composietkenner met enige hands-on ervaring? Met onze hands-on sessies leren we u hoe het moet. Kijk welke stappen ervaringsdeskundigen - in de materie en met de industrie - doorlopen tijdens de live demonstraties en ga nadien zelf aan de slag onder toeziend oog en begeleiding van onze experts.  

Hands-on sessie 1 – Handlamineren en mallenbouw

Mallenbouw en handlamineren zijn nauw verbonden met elkaar. Vele mallen voor composietproductie worden immers vaak handgelamineerd. In deze hands-on sessie maakt u een mal door middel van handlamineren en komt u in contact met verschillende technieken en gereedschappen.
Lees meer over deze sessie, die plaatsvindt op 13 februari, in onze agenda

Hands-on sessie 2 – Vacuüminfusie en prepreg lay-up

Deze twee processen maken het mogelijk om op een relatief eenvoudige manier hoogwaardige composietonderdelen te produceren met beperkte VOC-emissies. Het is belangrijk om stil te staan bij de gebruikte materialen en de juiste strategie te gebruiken.Tijdens de hands-on sessie komt dit alles uitvoerig aan bod.
Deze sessie heeft plaats op 27 februari en is ook te vinden in onze agenda.