Unieke keynote zet Made Different Award in teken van Industrie 4.0

De uitreiking van de eerste 'Factory of the Future' Award beloofde al een must te worden voor alle (bijna) Fabrieken van de Toekomst op zoek naar inspiratie of netwerkpartners. Nu is er een extra reden om dit event niet te missen: Prof. Dr.-Ing. Detlef Zühlke, dé Duitse autoriteit in Industrie 4.0, als keynotespreker. Een goeie reden om de datum aan te passen naar 3 februari 2015, een bijkomende reden voor u om aanwezig te zijn!

Stilaan wordt duidelijk welke maakbedrijven voldoende transformaties hebben ondergaan om zich 'Fabriek van de Toekomst' te mogen noemen. De eerste Belgische 'Factory of the Future' wordt op 3 februari bekend gemaakt. Made Different, die de evolutie in de industrie nauwlettend in het oog houdt, kent de nominaties en winnaar toe.

Iedereen winnaar

De bedrijven die voor deze bekroning in aanmerking komen, zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor andere ondernemingen in de maakindustrie. Daarnaast zijn een honderdtal andere bedrijven hard op weg fabriek van de toekomst te worden. Ook zij kunnen voor u een inspiratiebron zijn!

De uitreiking is een uitgelezen moment om live te ervaren hoe andere ondernemingen hun transformatie aanpakken, maar ook om te netwerken met gelijkgestemden uit de sector. Het is de gelegenheid om samen de maakindustrie concurrentieel sterker te maken op wereldniveau. Zo komt elk maakbedrijf in ons land uiteindelijk als winnaar uit de bus. Ook het uwe!

Waarom de uitreiking nu al het event van 2015 is?

Omdat u niet alleen kennis maakt met de eerste Factory of the Future van België en alle andere ondernemingen die goed op weg zijn dit statuut te halen, maar ook omdat u alles te weten komt over de toekomst van de maakindustrie en over Industrie 4.0 van expert ter zake Prof. Dr.-Ing. Detlef Zühlke. Deze aanwinst aan het programma was een reden op zich om de datum van de awards te verplaatsen.

Detlef Zühlke is hoofdinitiatiefnemer van SmartFactory KL e.V., de intelligente fabriek van de toekomst: in deze eerste Europese demofabriek worden technische infrastructuren voor het dagelijks leven en ideeën uit praktische ervaring onderzocht en de nieuwste ICT wordt omgezet naar automatisering. Dit concept past volledig binnen het Industrie 4.0-project, dat de computerisering van de maakindustrie promoot om de Smart Factory te realiseren. Experts geloven immers dat Industrie 4.0 of de vierde industriële revolutie binnen 10 à 20 jaar wel een realiteit zou kunnen zijn.

Meer details over het programma, de locatie van de awarduitreiking en hoe inschrijven vindt u hier.