COBOFIN bedrijvengroep te gast bij Cibo

De tweede begeleidingsgroep-meeting in het COBOFIN-project kon deze keer fysiek plaatsvinden en werd gecombineerd met een bezoek met demonstratie bij Cibo Robotics.

Het eerste deel van de meeting behelsde de rapportering over de status van het Coock‑COBOFIN-project. Hierbij werden de bedrijfscases toegelicht van de deelnemende bedrijven, een uitgevoerde benchmark van OffLine Robot Programmeer (OLRP) software voor krachtgestuurde processen voorgesteld en werd bekeken of 2D-veiligheidsscanners een cobot-schuurcel kunnen afschakelen bij onverwachte betreding zonder dat het slijpstof voor onverwachte afschakelingen zorgt en zonder dat de flexibiliteit van de cel al te veel moet inboeten.

In het tweede deel deed Cibo Robotics uit de doeken waarom zij de stap zetten naar robotschuren. Cibo Robotics is een samenwerking tussen Cibo en CNC‑Solutions. De combinatie van 75 jaar expertise op het vlak van schuurmiddelen wordt in Cibo Robotics gecombineerd met de robot-schuuroplossingen van CNC-Solutions. Tijdens hun uiteenzetting werd ingegaan op het 'waarom', 'vanaf wanneer' en 'hoe aanpakken' van robotschuren met de Cibo Robotics schuurcel.

Als afsluiter werd een bezoek gebracht aan Cibo Robotics met een demonstratie op de S160 cel. De lassen op een RVS-werkstuk werden eerst weggeslepen om vervolgens de geschuurde oppervlakken terug te borstelen.

Impact bij bedrijven

De interesse in geautomatiseerd schuren en slijpen van kleine reeksen blijft erg groot. Zowel het aantal bedrijven dat het project van nabij wil volgen als bedrijven die effectief aan de slag gaan neemt toe.

Wie specifieke uitdagingen heeft rond manueel nabewerken en graag meer wil weten over automatiseren of semi-automatiseren kan contact opnemen met het projectteam om samen te bekijken welke stappen haalbaar zijn.

Meer weten? Volg COBOFIN via zijn projectwebpagina of neem contact met onze experts!

COBOFIN is een COOCK-project, gesteund door VLAIO.