Debat over lowcost-3D-printtechnologieën voor metalen en polymeren

IIn het kader van de lancering van de Interreg-projecten FWVL FabricAr3v en PEPS organiseren de partners een conferentie-debat over lowcost-3D-printtechnologieën voor metalen en polymeren. Sirris zal een presentatie geven over de state-of-the-art van industriële additive manufacturing technieken van metalen die op vandaag op de markt te verkrijgen zijn..

Het doel van het Fabricar3v-project bestaat erin de 3D-printtechnieken van metalen toegankelijker te maken. In het kader van dit project zal men een machine bouwen vanuit een extrusiemachine voor polymeerpellets. Deze machine vult men met metaaldeeltjes zoals men die ook op industriële schaal gebruikt bij MIM (Metal Injection molding). Zo bekomt men, na oven-sintering van de gemaakte stukken, producten die 100% van metaal zijn. De doelgroepen van dit project zijn kmo’s, FABLAB’s en onderwijsinstellingen. Een van de hoofddoelstellingen is het totale kostenplaatje van de ontwikkelde machine aan minder dan € 70.000 op de markt te brengen.

De rol van Sirris hier bestaat erin de state-of-the-art van de bestaande machines voor te stellen om de bekomen resultaten te vergelijken met die van de machine die men bezig is te ontwikkelen voor dit project.

Eendaags conferentie-debat

Tijdens het evenement zullen de verschillende partners het werk toelichten dat zij doen in het kader van dit project, de machine tonen in volle ontwikkeling, en tevens de eerste werkstukken laten zien die geproduceerd zijn, een overzicht geven van vergelijkbare technologieën op de markt, aspecten van ‘debinding’/ sintering met betrekking tot deze productiemethode voor metalen werkstukken en modellering / simulatie van deze thermische cycli.

Sirris zal de state-of-the-art voorstellen van de industriële additive manufacturing technieken van metalen die op vandaag beschikbaar zijn (in hoofdzaak laserfusie op poederbed) en tegelijk een blik werpen op de verschillende spelers in dit vakgebied in België.

De organisatoren van dit conferentie-debat zijn CNRS (marktleider), Centrale Lille, Sirris, CRITT MDTS, Universiteit van Bergen, Cenaero, Universiteit van Lille, Machine 3D, Isolectra, Materalia, CERTECH, IMT Lille Douai, Armines, Plastiwin, Flam3D & Haute Ecole Robert Schuman (HERS).

Het conferentie-debat zal fysiek en via webinar plaatsvinden op 25 maart in de Haute Ecole Robert Schuman in Aarlen.

Interesse? Schrijf u hier in!

Interreg Fabricar