Demo toegankelijke automatisering met robots

Belgische startup Pick-it wil de automatisering met robots toegankelijker maken door ze te laten 'zien' en organiseert een demonstratie van haar visiesysteem op de infrastructuur van Sirris.

Pick-it wil automatisering met robots toegankelijk maken voor iedereen. Dit door robots ogen te geven, zodat ze kunnen 'zien' waar de objecten zich in hun omgeving bevinden. Zo worden ze niet alleen slimmer, maar ook eenvoudiger inzetbaar in flexibele, menselijke werkomstandigheden. De klant kan het product zelf instellen, waardoor hij niet voor elke kleine aanpassing naar een tussenpersoon moet. Het is eveneens mogelijk Pick-it te integreren in productiefaciliteiten, bij de eindklanten.

Werking

Pick-it is een eenvoudig te gebruiken oplossing om voorwerpen en onderdelen rondom een robot te lokaliseren met behulp van een 3D-camera. De robot kan dan losse voorwerpen vastgrijpen, verplaatsen, manipuleren of bewerken in een geautomatiseerd proces.

Het product bestaat uit drie delen: een 3D-camera, software geïnstalleerd op een industriële processor en een web-gebaseerde interface. De 3D-camera stuurt beelden door naar de processor. Die verwerkt de beelden en herkent de locatie van de voorwerpen. Met de gebruikersinterface kan ingesteld worden hoe de te herkennen voorwerpen eruit zien, door hun vorm te beschrijven of door een voorbeeld voorwerp te tonen aan de camera. Tot slot worden de coördinaten van de herkende voorwerpen doorgestuurd naar een robot. Nu kan de robot 'zien' waar de gewenste voorwerpen zijn en deze verplaatsen, behandelen, stapelen, …

Kennismaking

Op 23 april geeft Pick-it doorheen de dag exclusieve demonstraties op de robots van Sirris in de Leuvense site. Zo kunnen de aanwezigen zelf ervaren wat mogelijk is in verschillende applicaties. Vanaf 17:00 tot 19:00 is iedereen welkom om langs te komen en de robots met Pick-it-systemen in actie te zien. Inschrijven hiervoor kan via de website van Pick-it.