Demonstrator toont bedrijven de weg naar connected products

De markt van de geconnecteerde objecten is in volle ontwikkeling. Voor veel bedrijven is het belangrijk op deze kar te springen door zich te verzekeren van de kwaliteit van de producten die op de markt worden gebracht en de competenties te beheersen in dit voor velen onbekende domein.

Om aan de vraag van tal van Waalse spelers te beantwoorden, lanceerde Sirris in 2018 het twee jaar durende Europese Cornet-project ValSmart. Het project wordt samen met het Duitse onderzoekscentrum Hahn-Schickard (actief in engineering van microsystemen, technologieën voor micro-assemblage, sensorontwikkeling, ...) geleid, ondersteund door een gebruikersgroep bestaande uit Waalse en Duitse kmo's.

Het doel van ValSmart is het ontwikkelen van tools om industriële bedrijven te begeleiden tijdens de ontwikkeling van IoT-producten. Deze tools, op basis van een methodologie, laten toe op een objectieve manier de specificaties van het product te beschrijven en de beste configuratie voor implementatie te identificeren in functie van de noden en beperkingen. Bovendien laten deze tools de bedrijven toe de expertisedomeinen gelinkt aan dit type van ontwikkeling beter te leren kennen en de nodige competenties binnen en buiten hun organisatie te identificeren.

ValBOX

De voornaamste demonstrator van het project is de 'ValBOX', een geconnecteerd, configureerbaar object dat toelaat de vele voordelen die 'slimme producten' met zich brengen te tonen. Dit voorwerp is uitgerust met verschillende communicatiemiddelen en sensoren en actuatoren om de omvang van de mogelijkheden en de eventuele beperkingen gelinkt aan elk van de oplossingen te demonstreren. Hij zal eveneens gekoppeld worden aan verschillende IoT/cloud-platformen om het type data te illustreren dat verzameld kan worden, onder welke vorm en voor welke valorisatie.

De ValBOX zal centraal staan tijdens een event dat Sirris begin 2020 organiseert om de bedrijven te inspireren, meer bepaald de kmo's die nog aarzelen om zich in dit avontuur te storten. Benieuwd? Hou onze agenda in de gaten!

U weet nog altijd niet precies hoe het IoT u kan helpen uw business uit te breiden en op een andere manier waarde te bieden aan uw klanten? Of u bent gewoon op zoek naar een manier om meer waarde te verlenen aan uw smart product dat reeds gecommercialiseerd is? Kom naar ons event 'Het potentieel van uw smart products ontsloten' !