Drie initiatieven rond uitbouwen van digitale business

Steeds meer bedrijven evolueren naar het aanbieden van software- en data-gebaseerde diensten. Maar hoe begint u daaraan? Met welke elementen moet u rekening houden? Hoe zet u uw idee voor een digitale dienst om tot een concrete oplossing? En wat is de impact van een digitale business op de verschillende facetten van uw onderneming?
 
Drie initiatieven in het kader van het VLAIO Industriepartnerschap richten zich op bedrijven die meer inzicht willen in het ontwerpen, het implementeren en het delen van best practices voor de uitbouw van een digitale business.

Denkt u er als bedrijf aan om een digitale business uit te bouwen, maar weet u nog niet helemaal wat de meest kritische elementen zijn om van start te gaan? Dan is de masterclass 'Ontwerp een digitale dienst' iets voor jou.

Of bent u een verantwoordelijke binnen een groot of klein bedrijf, heeft u al een concreet idee voor een digitale dienst en wilt u dit onder begeleiding tot de problem-solution fit fase brengen? Dan is de groepscoaching 'Digitaliseer uw product of dienst' eerder de piste om in te slaan.

Of heeft u reeds een minimale ervaring met de creatie van een digitale business en wilt u de impact bespreken op de business en de organisatie met gelijkgestemden? Dan is het lerend netwerk 'Impact van digitalisering op business model' geknipt voor u.

Masterclass 'Ontwerp een digitale dienst'

Wat is het?  Eén dag onderdompeling in de technische en de business facetten van een digitale dienst aan de hand van een eigen case of die van een andere deelnemer.

Voor wie?  Voor niet-technische en technische profielen: zowel voor bedrijven die al een concreet idee hebben voor de uitbouw van een digitale business, als voor bedrijven die nog in de verkennende fase zitten.

Wenst u deel te nemen? Klik hier voor verdere informatie.

Groepscoaching 'Digitaliseer uw product of dienst'

Wat is het? Traject samen met 8 bedrijven (5 groepssessies gespreid over 3 maanden) op basis van een eigen case, waarbij leren en zelf doen centraal staan. Coaching op business-tractie en technologie-stack.

  • Iedere sessie wordt geleid door ervaren mentoren
  • Beproefde aanpak vanuit Sirris, Agoria en Studio Dott
  • Doel van de groepscoaching: je product brengen van de ideefase naar de problem-solution fit fase

Voor wie?  Voor verantwoordelijken in business development, R&D en venture binnen grote en kleine bedrijven die al een concreet idee hebben voor een digitale dienst. Het kan zowel gaan om een klein projectbedrijf als om een groot machinebouwbedrijf. Het enige criterium is de openheid van de onderneming om het huidige businessmodel (in de industrie of dienst) te complementeren of te disrupteren via een digitaal model.

Interesse? Laat het ons weten en schrijf u alvast in !

Lerend netwerk rond digitale businessmodellen

Wat is het? Gerichte uitwisseling van best practices tussen digitale voorlopers. Leren van elkaar tijdens bezoek aan collega’s. Vier inspirerende content-sessies en kennisuitwisseling gespreid over 1 jaar.

  • Focus op Belgische industrie-ervaring
  • Beproefde aanpak vanuit Agoria en Sirris
  • Doel van het lerend netwerk: delen van state of the art tussen niet-concurrenten

Voor wie?  Professionals betrokken bij de digitale transformatie van hun bedrijf op het niveau van het product- en dienstenaanbod of het bedrijfsmodel zelf. Het lerend netwerk is toegankelijk voor zowel niet-technische als technische profielen. Het is bedoeld voor bedrijven die reeds een minimale ervaring hiermee hebben en die de impact op hun business en organisatie met gelijkgestemden willen delen.

Klik hier voor meer info.

Deze initiatieven maken deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.


 
#industriepartnerschap #sterkondernemen