Software engineering: veel meer dan technologie

Alles wat u nodig heeft voor uw software intensieve producten

De tijd dat de beste of meest innovatieve softwareoplossing automatisch marktleider werd, is allang achter de rug. Ook design, security, vermarkting en opschalen zijn van tel, en minstens zo belangrijk. Sirris helpt u daarom met het hele spectrum van software engineering – en alle technologieën die daarrond cirkelen.

1. Strategische begeleiding digitalisatie

Veel bedrijven die willen digitaliseren, zien door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij samen met Agoria de Digital Journey Tracker ontwikkeld. Samen met u analyseren we waar in het landschap uw organisatie zich bevindt, hoe matuur uw organisatie is op de verschillende domeinen, beslissen we waar we uw organisatie wil verbeteren, en stellen we een plan van aanpak op om dat te bereiken. Vervolgens blijven we u begeleiden gedurende minstens één jaar. Zo bent u beter gewapend om van uw tocht naar digitalisering een succes te maken.

2. Databeveiliging 

Evoluties zoals de cloud of – recenter nog – Internet of Things roepen heel wat securityvragen op. Hoe waterdicht zijn uw oplossingen voor hackers? Blijven ze ook veilig na upgrades? Is alles ontworpen volgens de principes van security by design? En wat met de privacywetgeving? 

Sirris helpt om van security een hoeksteen in uw organisatie te maken.

3. Tech stack review

De meeste organisaties hebben tal van tools. Soms werken die samen, maar soms ook niet. Vaak zijn er overlappen, maar evengoed ook hiaten. Om de hele stack te optimaliseren – en zo sneller te innoveren – hebt u een objectief en volledig beeld nodig. 

Sirris’ Tech Stack Review geeft u glasheldere en werkbare inzichten.  

4. CTO as a service

Eens u beslist hebt om uw eigen software te ontwikkelen, stelt u zich de vraag: hoe pak ik dit aan? Hoe plan ik mijn product? Hoe communiceer ik met mijn ontwikkelaars? Hoe communiceer ik met mijn klanten?

Een goede CTO (Chief Technology Officer) is een spilfiguur in het beantwoorden van die vragen. Indien uw team geen CTO in haar rangen heeft, kunnen wij inspringen als CTO. Onze CTO staat ter beschikking voor expertise rond al deze onderwerpen.

5. Intensieve workshops voor digitale startups en scaleups

Digitale startups en scaleups hebben heel eigen behoeften. Speciaal voor hen hebben wij twee uitgebreide programma's ontwikkeld, Startathlon en Scaleup.vlaanderen. Dit zijn een serie van 6 tot 7 workshops, waarbij u als bedrijf in aanraking komt met onderwerpen die voor u nuttig zijn: digital go-to-market, pricing van digitale producten, internationalisatie, GDPR, ... . Deze workshops worden collectief georganiseerd: u komt terecht in een groep met een tiental bedrijven die in dezelfde situatie zitten als u. Wij bewerkstelligen graag de kruisbestuiving tussen jullie!

Bekijk hier het verhaal van Yesplan op onze blog.

6. Blockchain explorer

Aangezien er tal van verschillende blockchain-implementaties zijn, is de vraag welke moet worden gekozen voor uw bedrijfssoftware? Er bestaat niet zoiets als de beste blockchain. Het hangt allemaal af van de eisen van de applicatie en de use case. Om een juiste blockchain-implementatie te kunnen selecteren, is een grondige evaluatie van de implementaties nodig, uitgevoerd door expert(s) op dit gebied.

De Blockchain verkenner van Sirris kan u de inzichten verschaffen van de blockchain implementaties en u helpen bij de selectie.

7. R&D-projecten

Alle kennis die het software engineering- team ter beschikking stelt, wordt opgebouwd met R&D- projecten. Deze R&D- projecten voeren wij uit in samenwerking met bedrijven.

Wij kunnen u helpen met het uitschrijven van een projectaanvraag, om in te dienen bij instanties zoals VLAIO en Innoviris. U kan ook aansluiten bij bestaande projecten en zo als eerste op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen.

Wij beheersen deze aspecten:

    • Wij geven een overzicht van de state of the art en bouwen samen met u een roadmap om uw onderzoek richting te geven.
    • We zoeken uit wat het beste programma is om uw project in te dienen. Wij hebben goede connecties met de instanties die projecten goedkeuren. We zoeken naar de juiste experts. We helpen u om uw projectvoorstel uit te schrijven, zodat het goed ontvangen wordt.
    • We voeren het project mee uit. Wij hebben expertise in huis, wij dragen de kennis over, we zorgen voor een goede samenwerking tussen alle deelnemende partijen, en we managen en coördineren het project.

 

Enkele voorbeelden: