Hulp nodig bij uw slimme productstrategie?

U bent aan het uitzoeken op welk slim productidee uw bedrijf wil inzetten? U heeft een idee, maar weet niet of dit voldoende waarde levert voor klanten? De masterclass 'Teken uw strategie uit rond slimme producten' helpt u met een aanpak om tot waardevolle ideeën te komen die aansluiten bij uw bedrijf en beoogde markt.

In de masterclass lichten we een aanpak toe die productbouwers ondersteunt bij het identificeren en valideren van een waardevol idee voor een slim product. Sirris heeft deze aanpak uitgewerkt op basis van bewezen methodes voor (digitale) producten en rekening houdend met de specifieke impact van slimme producten, dankzij:

  • slimme productscenario’s, gebaseerd op bestaande productvoorbeelden, die relevante richtingen aanreiken die aansluiten bij uw bedrijf
  • stapsgewijze validatie van de 'market fit' van het slimme productidee, die focust op welke waarde gecreëerd wordt, hoe die waarde geleverd wordt en hoe u hieruit ook opbrengst kunt realiseren voor uw bedrijf.

Wat kunt u verwachten?

De masterclass omvat twee online sessies van een halve dag, waarin de experts van Sirris u wegwijs maken in de aanpak en tips geven hoe die zelf toe te passen.

  • Sessie 1: identificeer het slimme productidee dat relevant is voor uw bedrijf en waarvoor u de 'market fit' verder wilt valideren.
  • Sessie 2: teken de essentie van uw businessmodel uit en valideer stapsgewijs de 'market fit', om u te verzekeren van de waarde van uw slimme productidee.

Na afloop kan u een 1-on-1-sessie inplannen met de lesgevers voor advies over uw eigen implementatie van deze aanpak binnen uw bedrijf.

Voor wie?

Deze masterclass is op maat van productbouwers die exploreren welk slim product ze op de markt willen brengen, in het bijzonder bedrijven die hier nog niet echt mee gestart waren of die al ervaring hebben, maar uitdagingen ervaren bij het oriënteren. We richten ons op wie binnen het bedrijf voortrekker is bij de exploratie van nieuwe producten, zoals product managers en bedrijfsleiders, en de aanpak en tips zelf wil gaan toepassen.

Interesse om deel te nemen? De online masterclass gaat door in twee delen op 11 en 12 maart, telkens van 13:00 tot 17:00. Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier. Wees er tijdig bij: het aantal deelnemers wordt tot 15 beperkt om de sessies interactief te kunnen houden en bedrijven toe te laten te leren uit elkaars ervaringen.  

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid en Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

 

(Bron foto: https://nl.dreamstime.com/stock-foto-lanceringsopstarten-rocket-strategy...)