Innoveren met composietmaterialen, hoe begint u eraan?

Composietmaterialen, u heeft er vast al van gehoord. Deze innovatieve materialen worden al geruime tijd aangewend in de meest uiteenlopende toepassingen. Denk onder meer aan applicaties in de vliegtuig- en scheepsbouw, bruggen, windmolens,... en misschien zelfs gewoon in de fiets waarmee u geregeld een rondje gaat rijden. Maar wat zijn nu precies deze composietmaterialen? Welke toegevoegde waarde kunnen composieten betekenen voor uw producten en hoe kan u ze in uw product verwerken?

Om op deze vragen en zoveel meer een antwoord te bieden, organiseren Agoria Composites en Sirris in het kader van het VLAIO-project 'Industriepartnerschap' een lerend netwerk rond deze materie.

Wat kan u verwachten 

Een lerend netwerk bestaat uit vier workshops, gespreid over een periode van een jaar. Doorheen het hele jaar zal bovendien online interactie aangemoedigd en gefaciliteerd worden.

Zo kunt u:

  • Inspiratie en kennis opdoen: bij elke sessie gaan we uit van een inspirerende uitleg van interne en externe experts, waarna we hier 'hands-on' op zullen verder werken en de ruimte bieden voor discussie om zoveel mogelijk kennis op te doen.
  • Netwerken in een vertrouwelijke sfeer: uiteraard biedt deze formule ook de gelegenheid om uw eigen netwerk met andere gelijkgestemde organisaties uit te breiden in alle vertrouwelijkheid.
  • Heel concreet uw kennis rond deze materialen vergroten om ze te kunnen implementeren in uw toepassing: In dit traject ligt de focus op pragmatische, direct toepasbare tips, aanbevelingen en ervaringen. Geen saaie theoretische lessen op een schoolbank, maar een hands-on aanpak met praktische en leerrijke cases uit het werkveld.

Interesse? Meer informatie over het programma en praktische inlichtingen vindt u in onze agenda. Neem gerust contact met ons op of schrijf u hier direct in voor het Lerend Netwerk Composieten.

Het Lerend Netwerk Composieten wordt georganiseerd in het kader van het VLAIO-project 'Industriepartnerschap'.