Lichtgewicht componenten voor JTEKT dankzij 'Product Development Hub’

Op 23 oktober opent Sirris het gloednieuwe ‘Product Development Hub’ in haar Luikse vestiging. Op het programma enkele getuigenissen uit de industrie van wat de Hub voor bedrijven kan betekenen. Onder hen JTEKT Torsen.  

Tijdens de officiële opening zal onder meer Nicolas Poulet, Product Development Manager bij JTEKT Torsen, vertellen hoe het bedrijf in staat was producten voor de automotive lichter te maken. Sirris heeft JTEKT Torsen geholpen deze producten te optimaliseren dankzij een betere beheersing van de materialen en lay-out.  

JTEKT Torsen is gespecialiseerd in de fabricage van differentiëlen voor auto's van heel wat merken. Rekening houdend met de steeds strengere regels inzake CO2-emissies die wegen op de automobielsector, probeert het bedrijf het gewicht van zijn producten te verlagen zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Aangezien de differentiëlen in het verleden al werden geoptimaliseerd, voornamelijk wat hun vorm en compactheid betreft, deed JTEKT een beroep op Sirris om oplossingen te vinden rond de gebruikte materialen, staal en gietijzer. De doelstelling was ambitieus: een verlaging van het gewicht met 50 procent zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties én een verlaging van de productiekosten met ten minste 25 procent.  

Hub van zes samenwerkende labs 

Hoe kon Sirris samen met JTEKT Torsen de uitdaging aangaan? De Product Development Hub staat voor een uniek technologisch ontmoetingspunt, bestaande uit zes labo's die samenwerken, om zo bedrijven nog beter te helpen en begeleiden bij het ontwerpen van lichte, geminiaturiseerde en slimme producten, zodat ze snel beschikken over proofs-of-concept en prototypes, klaar voor industrialisering.  

De geavanceerde infrastructuur van de Hub omvat verschillende technologieën, waaronder ultrasoon spuitgieten, next-gen procesmonitoringsystemen voor spuitgietapplicaties, een interactieve cobot voor de productie van kunststoffen en hybride materialen, gemengde realiteit ter ondersteuning van productieproces en assemblage, micro-3D-printen en micro-assemblage, slimme monitoring voor de kwaliteitscontrole van kunststof multicomponentsystemen, smart room, ...   

Nieuwsgierig? Ontdek het volledige programma in onze agenda en schrijf u in voor de officiële opening van onze 'Product Development Hub’ op 23 oktober!  

Wenst u meer te weten over de Hub? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina.

Tags: