Maak gefundeerde technische keuzes dankzij het open space event TechStack Belgium 2021

Als CTO, Lead Developer of Product Manager binnen een technisch bedrijf heb je een belangrijke rol. Of je nu een nieuw product ontwikkelt of een specifieke service aanbiedt: vroeg of laat ben jij de verantwoordelijke die bepaalde keuzes moet maken. Waar en hoe zal je gegevens bewaren, bijvoorbeeld, of welke programmeertaal is het best geschikt om snelheid en kwaliteit te combineren?

Enerzijds is het nog nooit zo makkelijk geweest om op een schaalbare en veilige manier bepaalde zaken te ontwikkelen. Er zijn duizenden API’s, web services en open source projecten die je daarbij kunnen helpen. Sommigen veroorzaken zelfs aardverschuivingen onder softwareontwikkelaars. Denk bijvoorbeeld aan containers, Docker en Kubernetes als deployment model voor backends, of aan libraries als React of Angular voor frontend developers.

Toch staat niet iedereen te springen om mee te gaan op iedere nieuwe hype. Nog heel wat teams kiezen bewust de kaart van de meer klassieke stacks gebaseerd op bijvoorbeeld Ruby on Rails of Laravel, gedeployed op een PaaS platform zoals Heroku.

De overvloed aan technische keuzes is heerlijk, maar roept tegelijkertijd ook veel vragen op. Om die twijfel weg te nemen organiseert Sirris op 20 mei TechStack Belgium, een event voor en door ontwikkelaars die actief zijn in een SaaS- of technisch bedrijf. Het evenement is gebaseerd op het principe van Open Space Technologies, dat toelaat om op een efficiënte manier informatie en ervaringen uit te wisselen met peers.

Naast een aantal presentaties, waarin in avant-première de resultaten van de eerste TechStack Belgium survey gepresenteerd worden, organiseren we ook een interactieve sessie. Daarop worden onderwerpen besproken die je zelf vooraf kunt aandragen. Op basis daarvan kunnen conversaties gepland worden. Alle input is welkom, zolang het topic dat je voorstelt enigszins gerelateerd is aan de tools, technologie of processen die je gebruikt om digitale diensten te ontwikkelen!

Praktisch: TechStack Belgium 2021 zal een online event zijn, gefaciliteerd door Sirris, en gemaakt door jullie, bouwers van SaaS en andere digitale platformen.

Klik hier voor meer informatie over TechStack Belgium 2021 en inschrijving.

 


#industriepartnerschap #sterkondernemen

Gesponsord door: