Nieuwe editie van de mastercourse ‘Data Innovation beyond the Hype’

Data overspoelt bijna alle sectoren van onze economie. Bijgevolg zijn steeds meer innovaties gebaseerd op het exploiteren en interpreteren van (beschikbare) data, die via verschillende kanalen worden verzameld. Benieuwd wat data-innovatie kan betekenen voor uw bedrijf, producten, diensten en technologie? U ontdekt het vanaf januari 2019 tijdens de nieuwe editie van de mastercourse-cyclus 'Data Innovation beyond the Hype'.

Data science volop aanwenden

Spreken we vandaag over data science – de wetenschap die zich bezighoudt met het slimme gebruik van digitale gegevens – dan worden internetgiganten Google, Amazon en Facebook vaak aangehaald als voorbeeld. Data science kan echter ook bijzonder waardevol zijn voor innovaties in de industrie, zelfs binnen kmo’s.

Data science maakt het mogelijk om nieuwe inzichten te verwerven uit experimentele data, producten en klanten te profileren, productieprocessen te optimaliseren, falen van machines te voorspellen en datagerichte start-ups op te richten. Het belang en gebruik van data zullen in de komende jaren alleen maar toenemen, zoveel is duidelijk.

Brede maar toegespitste scope

In dit kader organiseert het Data and AI Competence Lab of Sirris (EluciDATA Lab) vanaf januari 2019 een nieuwe editie van haar mastercourse-cyclus Data Innovation beyond the Hype’, die de verschillende facetten van data-innovatie toelicht. Elke sessie van deze mastercourse biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie, en behandelt ook een specifiek onderwerp.

U kan de volledige cyclus volgen (mits registratie voor elke sessie). Maar de sessies kunnen ook los van elkaar bijgewoond worden, naargelang uw interesse.

Dit zijn de onderwerpen en datums van de verschillende sessies. Klaar om deel te nemen? Klik op de sessie die u wenst te volgen voor meer informatie, praktische info en inschrijven:  

Tags: