Ontwerp en productie met lichtgewicht composietmaterialen

Hoe (her)ontwerp je producten in composieten uit vezelversterkte kunststof? Tijdens deze cursus, die plaatsvindt op 6 en 7 mei 2019, gaat de aandacht naar het maken van een juiste materiaalkeuze, structureel ontwerpen, kennis van de mogelijke productieprocessen en de wijze van beoordelen van het geproduceerde product.

U krijgt de handvatten aangereikt voor het toepassen van kunststof composietmaterialen in uw eigen werk. U krijgt inzicht in het gedrag van de materialen, de duurzaamheid en de kosten om tot een gereed product te komen.

Ook krijgt u duidelijke richtlijnen in handen om een eigen, goed produceerbaar ontwerp te maken. Dit wordt geïllustreerd door voorbeelden van juist én onjuist gebruik van composieten in de praktijk en demonstraties van productieprocessen.

De cursus is generiek van opzet en is voor alle markten en producten geschikt. Hij staat open voor deelnemers uit België en Nederland, en wordt georganiseerd in samenwerking met PAOTM (Post-Academische Opleidingen Techniek en Management). De docenten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en universiteiten uit zowel België als Nederland.

Meer weten over deze tweedaagse cursus? Praktische info en het programma vindt u in onze agenda!