Onze ADD-expertise

Engineering for AM

Bij Additive Manufacturing of 3D-printing is the sky the limit. De charmes van deze technologie situeren zich in het ontwerp en in de hoge graad van complexiteit van de geprinte stukken. De items kunnen oneindig gepersonaliseerd worden zodat ze aan uw wensen voldoen. We implementeren eindige elementen simulaties, topologische optimalisaties en productiesimulaties voor het CAD van uw ontwerp. Bij Sirris kijken we erop toe dat uw ontwerp aangepast is aan de mogelijkheden van AM zodat u het maximale uit deze techniek haalt. Denk maar aan een lagere productieprijs en doorlooptijd van uw complexe producten, tot een lichtere component met meer functionaliteiten. Daarbij verliezen we uw budget en deadline nooit uit het oog. 

Materialen

Een kwalitatief eindproduct begint met kwalitatieve basismaterialen. De materiaalkeuze en up-front materiaalvalidaties vormen dan ook een essentieel onderdeel in 3D-printing. Bij Sirris printen we met metaal, polymeren en keramiek. We staan u bij in deze keuze en houden rekening met uw technische vereisten, budget en de mogelijke toepassingen van het eindproduct. We helpen u uw ontwerp te vertalen naar een materiaalkeuze en zoeken mee naar een printbaar materiaal. Desgewenst ontwikkelen en valideren we nieuwe materialen tot we het kunnen inzetten voor uw toepassing. De mogelijkheden zijn legio, de keuze is aan u. 

3D printing process

En dan is het tijd om te printen. De uitdaging in deze stap ligt in de juiste set van parameters voor de machine, want deze hebben rechtstreeks invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Door onze jarenlange ervaring weten we perfect welke parameters we moeten tweaken om met een gegeven materiaal en ontwerp op de AM-machine tot een kwalitatieve productie te komen. Daarbij gaan we voor een first time right aanpak van uw productie. Door onze expertise kunnen we uw printuitdagingen efficiënt en snel aanpakken. 

Post-processing

Wanneer de stukken geprint zijn, is het een kwestie van afwerken. De geprinte stukken worden gereinigd en nabehandeld. Afhankelijk van de toepassingen, het proces en het materiaal is een warmtebehandeling of een andere nabehandeling nodig. Via mechanische, chemische of lasergebaseerde technieken kunnen de onderdelen uniform nabewerkt worden. Of we kunnen net hele specifieke zones nabewerken. Via post-processing kunnen we het oppervlak glad(der) maken en materiaaleigenschappen toevoegen. Ook combineren we andere technieken zoals hogeprecisieverspaning en lasertechnologie om de juiste toleranties en functionaliteiten in het oppervlak toe te voegen. Onze ervaring in deze technologieën gecombineerd met onze AM-kennis maakt dat we u snel en efficiënt kunnen begeleiden en dat u snel tot de juiste oplossing komt om uw 3D-geprinte onderdelen na te bewerken. 

Kwaliteitsgarantie

U weet welk ontwerp u wil 3D-printen met welke materialen en printer, en hoe u dit zal afwerken. U bent er helemaal kaar voor, maar denkt u ook aan de kwaliteitsgaranties van uw product? In onze geaccrediteerde testlabs kunnen we uw product uitvoerig testen zodat u de kwaliteit van het 3D-geprint stuk kan garanderen. We moeten vandaag immers rekening houden met een honderdtal factoren die de kwaliteit van het 3D-geprint onderdeel beïnvloeden. Daarom helpen we de kwaliteitsparameters bepalen en adviseren we u in de set-up van de kwaliteitsmonitoring in uw productie. De technologie om de kwaliteit te bewaken ontwikkelt zich in sneltempo en geeft u geen reden meer om achter te blijven.

Integratie op de werkvloer

Wanneer u de toegevoegde waarde van Additive Manufacturing of 3D-printing hebt ontdekt, staat de deur open om dit ook toe te passen in nieuwe applicaties en op uw eigen werkvloer. Door 3D-printing op te nemen in uw productieapparaat, gaat u een stap verder dan de prototype toepassingen en gaat u dit gebruiken als volwaardige productietechnologie. Door AM te integreren kan u uw doorlooptijd inkorten en met het first time right principe houden we dit proces zo goedkoop mogelijk. We geven bovendien opleidingen zodat u de 3D-technologie kan integreren in uw productontwikkelings- en productieketen, en in-house aan de slag kan met AM. Zo optimaliseert u uw productie en is deze slagvaardig voor de toekomst. 

Lees onze blog