Persberichten

 • 7 juni 2022

  Als 2020 bij veel ondernemingen gekenmerkt werd door vertwijfeling en het ontwrichten van hun gekende business, en dit door het hard toeslaan van een pandemie, dan is 2021 zeker te kenmerken door een ongeziene veerkracht bij diezelfde ondernemingen.

 • 17 februari 2022
  Stas Waregem, Terumo Europe, PNV panels, ZF Wind Power, Vinventions en Takeda Belgium mogen zich vanaf vandaag de titel van 'Factory of the Future' aanmeten. De zes bedrijven krijgen de prijs van Agoria, de Belgische technologiefederatie, Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en van life sciences. Met de award willen de initiatiefnemers de meest toekomstgerichte productiebedrijven in België aanduiden. De in totaal 48 titelhouders boekten tussen 2015 en 2020 bovendien meer groei qua productiviteit, omzet en jobs dan de rest van de maakindustrie, blijkt uit een bevraging.
 • 29 juni 2021

  Belgische bedrijven die actief zijn in de windenergiesector behoren vandaag tot de wereldtop. Dat is te danken aan het feit dat ons land al in de jaren ’90 een pionier was in deze vorm van hernieuwbare energie, maar evenzeer aan de creatie van OWI-lab, een innovatie- en kennisplatform met een 40-tal onderzoekers en ingenieurs van Sirris, VUB en UGent. Zij helpen de industrie met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovatieprojecten voor onshore en offshore windparken.

 • 22 juni 2021

  2020 was een jaar met grote en ongeziene uitdagingen. Uit het jaarverslag van Sirris, dat vandaag 22 juni wordt voorgesteld, blijkt dat veel Belgische bedrijven deze crisisperiode zien als een goede gelegenheid om te innoveren. Dat zou wel eens een cruciale overlevingsreflex kunnen zijn.

 • 15 juni 2021
  Sirris, het collectief centrum voor de technologische industrie in België, onderzocht eind 2020 de kwaliteitsgewoontes van Belgische techbedrijven. Daaruit blijkt dat velen kwaliteitscontrole hoog in het vaandel dragen, maar evenzeer dat anderen nog grote stappen kunnen zetten. Zo laat bijna de helft van de ondervraagde bedrijven het potentieel van extra kwaliteitstesten onbenut.
 • 27 april 2021
  De helft van de maakbedrijven in ons land vreest voor een cyberaanval in de komende twaalf maanden. Dat blijkt uit de eerste studie over cyberveiligheid in de maakindustrie in ons land. Zevenenzeventig bedrijven namen deel. De studie werd uitgevoerd door technologiefederatie Agoria in samenwerking met Howest, UGent en kenniscentrum Sirris.
 • 17 maart 2021
  "Never waste a good crisis". Het is een bekende uitspraak van Winston Churchill, maar ook de idee achter de Crisis Code Cracker. Dit actieplan van Sirris helpt bedrijven in de Belgische technologiesector om hun onderneming in drie stappen future-proof te maken. Al 90 West-Vlaamse bedrijven namen gratis deel dankzij het provinciale relanceplan van POM West-Vlaanderen. Een resultaat dat zich in rechte lijn zal doorzetten, zo is de verwachting.
 • 23 februari 2021
  Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future. In zeven jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 42 ondernemingen, die de voorbije 5 jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land. Continental, Provan, St-engineering (voormalig Newtec), Borit en Nuscience wisten hun eerder behaalde Factory of the Future-titel te verlengen voor de volgende drie jaar.
 • 24 september 2020
  Agoria en Sirris slaan de handen in elkaar met accelerator imec.istart en zetten een turbo op het Scaleup Vlaanderen begeleidingsprogramma voor startups en scale-ups. Het uitgebreide aanbod speelt in op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces.
 • 1 september 2020
  Meer dan ooit hebben we voor onze maatschappij en economie nood aan slimme oplossingen. Nieuwe technologieën gebaseerd op data, automatisering en artificiële intelligentie zullen cruciaal zijn om de Belgische maakindustrie veerkracht te geven en zo onze welvaart te verzekeren. Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, ontwikkelde de Crisis Code Cracker. Die levert ondernemers in drie stappen een actieplan met concrete aanpak op om crisisbestendig te worden. Sirris helpt hen om versneld te innoveren en zich nu voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.

Pagina's