Overslaan en naar de inhoud gaan

Arkite sprint van start-up naar scale-up

Arkite, gevestigd in Genk, zorgt ervoor dat operatoren in productie minder fouten maken dankzij 'Human Interface Mate' (HIM), een 3D-sensor die handelingen monitort. Het HIM-systeem garandeert dat de operator alle stappen van een standaardprocedure correct zet. Doet een operator iets niet of anders, dan volgt er meteen een melding.

 

Arkite startte in 2016 en had al snel meer dan tien klanten, waar er verschillende toepassingen van de onderneming draaien. De start-up wilde daarop de markt veroveren en koos voor begeleiding via scaleup.vlaanderen.

 

De experts, waaronder Omar Mohout van Sirris, fungeren hierbij als externe adviesraad van specialisten die men zelf niet in huis heeft. Zij zien beter waar de mogelijkheden en valkuilen zitten. Om Arkite stevig in de markt te zetten, werd wereldwijd vergeleken met gelijkaardige innovaties en nam men alle aspecten onder de loep, waaronder internetmarketing, zoekmachineresultaten en unique selling points, maar ook businessplan en prijszetting. Uit de studie bleken de grote lijnen al goed te zitten, enkele nuttige extra’s werden toegevoegd.

 

Dankzij de begeleiding kon Arkite de juiste keuzes maken en verder groeien.